Alperen Ocakları, Malazgirt Zaferi'nin 943. Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Alperen Ocakları, Malazgirt Zaferi'nin 943. Yıl Dönümünü Kutladı

Alperen Ocakları, Malazgirt Zaferi\'nin 943. Yıl Dönümünü Kutladı

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı, "Anadolu'yu Türk yurdu yapan Alpaslan'ın ve Malazgirt Zaferi'nin tarihimizde müstesna bir yeri vardır" diyerek zaferi kutladı.

26.08.2014 10:58  Güncelleme: 12:47

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Bizans ordusunu mağlup ederek Anadolu'yu Türk yurdu yapan Alparslan'ın ve Malazgirt Zaferi'nin Türk tarihinde müstesna bir yerinin olduğunu bildirdi.

Cankaloğlu, Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Malazgirt Zaferi'nin Türk tarihinin yanı sıra dünya tarihini de etkileyerek önemli gelişmelere yol açtığını belirtti.

Zaferin, Türk Milleti'nin yeniden diriliş ve yeni başlangıçlar yapmasının ilk adımını oluşturduğunu ifade eden Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Bizans ordusunu mağlup ederek Anadolu'yu Türk yurdu yapan Alparslan'ın ve Malazgirt Zaferi'nin tarihimizde müstesna bir yeri vardır. Bu zafer, hem Türk ülkelerini düşman tehlikesinden kurtarmış, hem de Anadolu topraklarının ebediyen Türk ve İslam ülkesi olmasını sağlanmıştır. Türkiye'nin tehlikeli bir dönemden geçtiği şu günlerde, Alparslan'ın Malazgirt ruhunu benliğimizde hissedip, birliğimizi ve üniter yapımızı bozmaya çalışanlara gerekli cevabı vermeliyiz. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümünü kutluyor, zaferin büyük komutanı Alparslan'ı ve bu savaşta şehitlik mertebesine erişenleri rahmet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alperen Ocakları, Malazgirt Zaferi'nin 943. Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement