Malezya Havayolları İflas Etti, 6 Bin Kişi İşsiz Kalacak - Son Dakika
Ekonomi

Malezya Havayolları İflas Etti, 6 Bin Kişi İşsiz Kalacak

Malezya Havayolları CEO'su Christoph Mueller, şirketin teknik olarak iflas ettiğini bildirerek, yaklaşık 6 bin kişinin işten çıkarılacağını ifade etti.

01.06.2015 15:34  Güncelleme: 15:52

Malezya Havayolları CEO'su Christoph Mueller, şirketin teknik olarak iflas ettiğini bildirerek, yeniden yapılandırma programı kapsamında yaklaşık 6 bin kişinin işten çıkarılacağını ifade etti.

2014 yılında yaşanan kazalarla sarsılan Malezya Havayolları'nın CEO'su Christoph Mueller, şirketin teknik olarak iflas ettiğini açıkladı.

6 BİN ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK

Düzenlediği basın toplantısında 20 bin çalışanı bulunan şirketin 14 bin çalışanına iş teklif edileceğini belirten Christoph Mueller, havayolu maliyetlerinin azaltılması kapsamında 6 bin çalışanın işten çıkarılmasına karar verildiğini ifade ederek, "Şirket teknik olarak iflas etti. Verim düşüşü, 2014 yılında yaşanan olaylardan çok önce başlamıştı" ifadelerini kullandı.

UÇUŞLAR SÜRÜYOR

Öte yandan, havayolunun normal bir şekilde çalıştığı ifade edilerek, uçuşların bu durumdan etkilenmediği kaydedildi.

SON KAZA ŞİRKETİ BATIRDI

Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağı, 8 Mart 2014'te Pekin'e gitmek üzere Kuala Lumpur'dan kalkış yaptıktan 1 saat sonra 239 yolcusu ile birlikte kaybolmuştu. Bu olaydan 4 ay sonra havayollarının MH17 sefer sayılı uçağı ise, 17 Temmuz'da Ukrayna üzerinde şüpheli bir şekilde vurulmuştu. Uçakta 298 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.

Malezya Havayolları İflas Etti, 6 Bin Kişi İşsiz Kalacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Malezya Havayolları İflas Etti, 6 Bin Kişi İşsiz Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • TURAN: MHP Lİ ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKAT EDELİM...BAHÇELİ NEDEN HAİNLERE LAF SÖYLEMİYOR... HAİNLER HER YERE GİDİYOR MHP NİYE GİTMİYOR...İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN SON DÖRT BEŞ SEÇİMDE MHP YE OY VERDİM...AMA BU SEFER HAİNLERE İNAT ....AKP YE OY VERELİM...VATANİ,OYLARI BÖLDÜRMÜYELİM HAİNLERİ BÖLELİM... GEÇMİŞİ UNUTMAYALİM..İNANİN MANTİK BUNU GETEKTİRİYOR..İNANİN TÜRK DÜŞMANLARI CHP VE HDP DESTEKLİYOR...VATAN İÇİN,BAYRAK İÇİN, DİNİMİZ KİTABİMİZ İÇİN KESİNLİKLE OYLAR...AKP YE...... 19 25 Yanıtla
  • hamsikafalı: gelin gelin sizde buyurun ülkemiz büyük 7 11 Yanıtla
  • TOSUN: YANDIK ŞİMDİ AKP BUNLARADA BAKAACAM DİYE TÜRKİYEYE GETİRİR 10 7 Yanıtla
  • ADAMOLMUŠCOCUK: Malezyanin ekonomik durumunu bilmedigim icin, bir sey yazamam....yakismaz bana, ayip olur,,,ben dürüst bir yorumcuyum 11 0 Yanıtla
  • ALAF: Calisan insanlara allah yardımcısı olsun 11 0 Yanıtla
  • MERDO: MALEZYA ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLAR. MÜSLÜMANLAR GELİŞMESİN İLERLEMESİN DİYE. AMA BUNU İFADE EDEMİYORLAR. HEPSİ DÜZEN. MALEZYANIN YAPTIĞI UÇAĞA YILLARDIR LİSANS VERMİYORLAR. MALEZYADAN DIŞARI ÇIKAMIYOR. 7 2 Yanıtla
  • rubirubi: Şimdi anlaşıldı uçagın niye bulunamadıgı. 9 0 Yanıtla
  • Zya: O nasıl iş, firma iflas etti ama uçuşlar sürüyor... 7 0 Yanıtla

Advertisement