Malezya Turizm ve Kültür Bakanı Aziz Bursa'da - Son Dakika
Yerel

Malezya Turizm ve Kültür Bakanı Aziz Bursa'da

Malezya Turizm ve Kültür Bakanı Aziz Bursa\'da

Aziz: "Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi için sunduğu dosyaya Malezya olarak kabul oyu verdiğimiz için çok mutlu olduk. Çünkü Bursa, bu güzel tarihi dokusuyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi hak ediyor"

05.09.2014 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya Turizm ve Kültür Bakanı Dato Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, "Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için sunduğu dosyaya Malezya olarak kabul oyu verdiğimiz için çok mutlu olduk. Çünkü Bursa, bu güzel tarihi dokusuyla UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi hak ediyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi Heykel'deki tarihi binada ziyaret eden Aziz, Bursa'nın tarihi ve kültürel dokusuna hayran kaldığını söyledi.

Bursa'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren tarihi bölgeleri ziyaret ettiğini belirten Aziz, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'yi, kentteki eserlerin gün yüzüne çıkarılması için yaptığı hizmetlerinden dolayı tebrik etti.

Malezya ile Türkiye'nin birbirine benzer ortak kültürleri olduğunu, her iki ülke arasında kurulan dostluk köprülerinin gelecekte daha da güçleneceğini vurgulayan Aziz, "Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 38. Dünya Miras Komitesi'nde, Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi için sunduğu dosyaya Malezya olarak kabul oyu verdiğimiz için çok mutlu olduk. Çünkü Bursa, bu güzel tarihi dokusuyla UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi hak ediyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe de konuk bakana kentin tarihi hakkında bilgi verdi. Şehrin tarihi yapılarının UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinde Malezya'nın verdiği destekten dolayı teşekkür eden Altepe, Malezya'nın uzun yıllardan bu yana Türkiye'nin en önemli dost ülkelerinden biri olduğunu belirtti.

Altepe, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını hatırlatarak, "Geçmişte temelleri atılmış bu dostluk köprüsü gelecekte daha da güçlenecek. Her iki ülke arasında kurulan bu ilişkiler bizim için önem arz ediyor. Malezya'nın her alanda gelişim gösterip hızlı bir kalkınma aşamasında olduğunuzu gözlemlemekteyiz. Bu noktada sizlerle ortak yapacağımız her projeye destek olmaya hazırız" dedi.

Recep Altepe, konuk bakana el yapımı Bursa bıçağı hediye etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malezya Turizm ve Kültür Bakanı Aziz Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement