Mali'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Mali'deki Olaylar

Fransız birlikleri ve isyancı gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

29.10.2014 19:18

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Mali'de görev yapan Fransız birlikleri ve isyancı gruplar arasında dün gece şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurdu.

Mecliste, Savunma Bakanlığının bütçesinin görüşülmesi sırasında konu ile ilgili açıklama yapan Fransız bakan, ülkenin kuzeyinde Ametetai vadisinde, El-Kaide bağlantılı Akmi terör örgütü militanlarıyla, Fransız birlikleri arasında şiddetli çatışmalar olduğunu söyledi.

Çatışmaların sabaha kadar sürdüğünü kaydeden Fransız bakan, kayıp ve yaralı sayısı hakkında ise bilgi vermedi.

Fransa'nın Mali'de 1.400'e yakın askeri bulunuyor.

Mali'deki olaylar, muhalif grupların kuzeydeki Kidal, Timbuktu ve Gao şehirlerinin kontrolünü ele geçirmesi ve ardından Bamako'daki geçici hükümetin Fransa'dan yardım talep etmesiyle başlamıştı. Mali'ye askeri müdahalede bulunan Fransız ordusu, kuzeydeki kentlerin kontrolünü ele geçirmişti.

Mali'deki çatışmalara ilk müdahalede bulunan Fransa, askerlerini daha sonra kademeli olarak bu ülkeden çekmeye başlamıştı. Fransa'nın, Mali, Burkina Faso, Nijer ve Çad'da yaklaşık 3 bin askeri bulunuyor. Ülkenin daha çok askeri lojistik araç ve gereçle mühimmat bulundurduğu Gabon ve Senegal'de ise bin askeri görev yapıyor.

Fransız ordusu geçen ay, Afrika'da terör örgütü El Kaide ile daha iyi mücadele edebilmek için Nijer'in kuzeyinde askeri üs kurma kararı almıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mali'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement