Mali'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Mali'deki Olaylar

Mali\'deki Olaylar

Bir Fransız askeri hayatını kaybetti.

30.10.2014 12:05

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Mali'de isyancı gruplarla çıkan çatışmada bir Fransız askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsmi açıklanmayan askerin, hava indirme komando birliğinde çavuş olarak görev yaptığı açıklandı. Son kayıpla, 2013 yılından bu yana Mali'de süren operasyonlarda hayatını kaybeden Fransız askerlerinin sayısı 10'a yükseldi.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise bir askerin hayatını kaybettiği çatışmalarda, bir askerin de yaralandığı ancak bu kişinin sağlık durumunun hayati tehlike arz etmediği bildirildi. Açıklamada, yaklaşık 20 teröristin etkisiz hele getirildiği belirtildi.

Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, dün, mecliste bakanlığın bütçesinin görüşülmesi sırasında konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyinde Ametetai vadisinde, El Kaide bağlantılı Akmi terör örgütü militanlarıyla, Fransız birlikleri arasında şiddetli çatışmalar olduğunu söylemişti.

Fransa'nın Mali'de bin 400'e yakın askeri bulunuyor.

Mali'deki olaylar, muhalif grupların kuzeydeki Kidal, Timbuktu ve Gao şehirlerinin kontrolünü ele geçirmesi ve ardından Bamako'daki geçici hükümetin Fransa'dan yardım talep etmesiyle başlamıştı. Mali'ye askeri müdahalede bulunan Fransız ordusu, kuzeydeki kentlerin kontrolünü ele geçirmişti.

Mali'deki çatışmalara ilk müdahalede bulunan Fransa, askerlerini daha sonra kademeli olarak bu ülkeden çekmeye başlamıştı. Fransa'nın, Mali, Burkina Faso, Nijer ve Çad'da yaklaşık 3 bin askeri bulunuyor. Ülkenin daha çok askeri lojistik araç ve gereçle mühimmat bulundurduğu Gabon ve Senegal'de ise bin askeri görev yapıyor.

Fransız ordusu geçen ay, Afrika'da terör örgütü El Kaide ile daha iyi mücadele edebilmek için Nijer'in kuzeyinde askeri üs kurma kararı almıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mali'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement