Malkara Karaidemir Barajında Su Seviyesi Yükseldi, Çiftçi Sevindi - Son Dakika
Yerel

Malkara Karaidemir Barajında Su Seviyesi Yükseldi, Çiftçi Sevindi

Malkara Karaidemir Barajında Su Seviyesi Yükseldi, Çiftçi Sevindi

Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki Karaidemir Barajında su seviyesi son yağışlarla birlikte artmaya devam ediyor.

02.03.2015 09:49  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki Karaidemir Barajı'nda su seviyesi son yağışlarla birlikte artmaya devam ediyor. 110 milyon metreküp su tutma kapasiteli barajda doluluk oranının yüzde 70'e çıktığı açıklanırken çiftçilerin yüzü güldü.

Karaidemir Baraj Sahası Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri Tufan Türker ile Ersin Erzik ve üreticiler, baraj sahası civarında basın mensuplarına bilgi verdi. Baraj Sahası yöneticileri yaptıkları açıklamada, "Yaz aylarında daha çok ihtiyaç duyacağımız barajımızın su seviyesinin yükselmesi hepimizi çok sevindirdi. Şu an itibariyle 75 milyon metreküpe ulaştı. Yağışlar bu şekilde devam ederse inşallah 2015 yılı sulama sezonunda su sıkıntısı yaşanmayacak. Geçtiğimiz 2014 yılı Nisan ayında suyu saldığımızda doluluk oranı 67 milyon metreküptü. Bu yıl daha rahat bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Mart ve Nisan yağmurlarıyla doluluk oranı daha da artacaktır" dedi.

Baraj bölgesinde, çeltik, mısır, yonca, pancar, karpuz ayçiçeği ekildiğini ve az da olsa bahçecilik - sebzecilik yapıldığını kaydeden yetkililer, "Bu yıl ekiliş oranının 35 bin dekar olacağı sanılmaktadır. Önceki yıllarda susuzluk nedeniyle ekilemeyen sahalarda bu yıl çeltik ekilecek. Mısır yetiştiriciliğinde de ilk ve 2'nci ürün olmak üzere artış görülüyor" ifadelerini kaydetti.

Karaidemir Baraj Sahası Köyler Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Türker, suyun tasarruflu kullanılmasının önemine dikkat çekerek, "Bölgemizde damlama ve yağmurlama, sulamayı özendirmeliyiz" dedi. Türker, Baraj Sahası Kooperatif yönetimi olarak, tüm üreticilere hayırlı bir sezon geçirmelerini diledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara Karaidemir Barajında Su Seviyesi Yükseldi, Çiftçi Sevindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement