Maltepe'de Başörtülü Öğrencinin Darbedilmesi - Son Dakika
Güncel

Maltepe'de Başörtülü Öğrencinin Darbedilmesi

Maltepe\'de Başörtülü Öğrencinin Darbedilmesi

Mersin Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri, İstanbul Maltepe'de lise öğrencisi genç kızın minibüste başörtüsü nedeniyle darp edilmesine tepki gösterdi.

16.02.2017 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri, İstanbul Maltepe'de lise öğrencisi genç kızın minibüste başörtüsü nedeniyle darp edilmesine tepki gösterdi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Hasret Gündüz, beraberindeki konsey üyeleriyle Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü girişinde yaptıkları basın açıklamasında, Fatma Dilara Aslıhan Yiğit'in darp edilmesini kınadıklarını bildirdi.

Konsey olarak kadın hakları için toplandıklarını belirten Gündüz, "Ülkemizde maalesef sık sık gördüğümüz erkek şiddetinden ziyade inancının gereğini yerine getiren bir kadın arkadaşımıza hemcinsinden gelen bu eylem bizi çok derinden yaralamıştır." ifadelerini kullandı.

Herkesi bu duruma tepki göstermeye davet eden Gündüz, konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından grup dağıldı.

Maltepe'de lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, Pendik- Kadıköy hattındaki minibüste giderken, bir kadının başörtüsü nedeniyle kendisine hakaret ettiği ve bu kadın tarafından darbedildiği gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

Gözaltına alınan şüpheli A.A.K.K, "Cebir ve tehdit kullanarak inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maltepe'de Başörtülü Öğrencinin Darbedilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement