Maltepe Üniversitesi'ne Amerika'dan Ödül - Son Dakika
Güncel

Maltepe Üniversitesi'ne Amerika'dan Ödül

MÜKKAM Müdürü Prof. Dr. Aktaş'a "International Travel Award" ödülü verildi.

02.01.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Üniversitesi Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi (MÜKKAM) Müdürü Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş'a "International Travel Award" ödülü verildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, MÜKKAM'ın, kanser ve kök hücre alanında uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar üretmek ve bu alandaki faaliyetlere hizmet edebilmek için kurulduğu hatırlatıldı.

Son yıllarda kanser tedavisi ve kök hücreler alanındaki çalışmaların büyük ivme kazandığı ve kök hücrelerinin kullanımı ile çok sayıda hastalığın hatta kanserin tedavi edilebileceği konusundaki umutların giderek arttığı vurgulanan açıklamada, MÜKKAM'ın, Türkiye'de kanser ve kök hücre araştırmalarını birlikte yürütmeyi hedefleyen ilk araştırma merkezi olduğu kaydedildi.

MÜKKAM Müdürü ve aynı  zamanda Amerikan Hücre Biyolojisi Derneği Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş'ın, ABD'nin Philadelphia şehrinde düzenlenen Amerikan Hücre Biyolojisi Derneği ve Uluslararası Hücre Biyolojisi Federasyonu ortak toplantısında, merkezi tanıttığı aktarıldı.

Açıklamada, toplantıda Amerika'dan ve diğer ülkelerden çok sayıda tanınmış bilim insanı ve öğrenci ile bir araya gelen Dr. Aktaş'a; Türkiye ile uluslararası bilimsel işbirliklerini arttırmak için gösterdiği çabaları ve devam eden çalışmaları nedeniyle "International Travel Award" ödülü verildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktaş, bu ödülü almaktan onur duyduğunu belirterek, "Çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Maltepe Üniversitesi olarak açtığımız yeni araştırma merkezinde ülkemize bilimsel alanda hizmet etmeye başlamış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maltepe Üniversitesi'ne Amerika'dan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement