Mamak Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Annelerini Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Mamak Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Annelerini Unutmadı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Ananın kıymetini bilmeyen insanın kıymetini bilmez. İnsanın kıymetini bilmeyen de maalesef kötülüklerin başlangıcına sebep olur" dedi.

09.05.2016 16:21

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Ananın kıymetini bilmeyen insanın kıymetini bilmez. İnsanın kıymetini bilmeyen de maalesef kötülüklerin başlangıcına sebep olur" dedi.

Mamak Kaymakamlığı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Şehit Anneleri' temalı Anneler Günü programı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kaymakamı Ali Mantı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney'in katılımıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Programda konuşan Mamak Belediye Başkanı Akgül, anne dendiğinde anlatılacak o kadar çok şeyin olduğunu vurgulayarak, "Kitaplar dolusu, ciltler dolusu yazılsa herhalde anlatılamaz. Ne mutlu bizlere ki bizleri doğurup büyüten, yetiştiren annelerimizin kıymetini bilen bir dinin mensubuyuz. Ananın kıymetini bilmeyen insanın kıymetini bilmez. İnsanın kıymetini bilmeyen de maalesef kötülüklerin başlangıcına sebep olur. Bugün özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle hazırladığımız ve Türkiye geneline yaygınlaştırdığımız şehit annelerimizi kapsayan 'Anneler Baştacı' şiir yarışmasının hem ödül törenini hem de bu kutlamayı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik eden Akgül, "Bu işte 'bende varım' demek en önemlisi. Dereceye girmek onun sonrasında gelir. Önemli olan onu gönlünde hissetmek ve kaleme dökebilmektir. Ben onun için yarışmaya katılan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum ve hepsinin de dereceye girdiğine inanıyorum. Gönül derecesi her şeyden önce. Yine bugün bölgemizde doğurduğu, büyüttüğü yavrularını hiç gözünü kırpmadan bu vatan uğruna, bu nazlı bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın dinmemesi uğruna, vatan ve millet için göz kırpmadan şehir veren annelerimizi temsilen dört annemize bugün burada bir ödül vereceğiz. Aslında bu ödülleri o annelerimizin ödül olarak kabul etmesi de doğru değil. Çünkü asıl ödülü bizleri yaratan Rabbim vermiş" diye konuştu.

"Rabbimin cenneti müjdelediği o şehitlerin annesi olmakta onlar için aslında en büyük mükafat" diyen Akgül şöyle devam etti:

"Yeter ki bu şuurda olan bizim şehit annelerimiz gibi olsunlar. Anneler Günü'nü Avrupa'da, Batı'da, o değerlerini yitirmiş topluluklarda olduğu gibi biz bir güne has görmüyoruz. Bizim için anne 365 gün baştacı edilecek, 'üf' bile denilmeyecek değerli varlıklarımız. Hep bunun şuurunda olalım."

Mamak Kaymakamı Ali Mantı ise, "Şehit annelerimize ithaf edilen bu programı tertip eden belediyemize ve İlçe Milli Eğitim'e teşekkür ediyorum. Programın hayırlı olmasını diliyorum. Allah ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmasın diyorum. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin ellerinden öpüyorum" dedi.

Programda, "Baştacımız Annelerimiz" liseler arası şiir yarışmasında birinci olan öğrenciler Ceren Özdemir ve Şeymanur Yenigül şiirlerini seslendirdi. Konuşma yapan şehit annelerine Belediye Başkanı Akgül ve Kaymakam Mantı plaket takdim ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Annelerini Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement