Mamak'ta Atık Pil Başarısı - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Atık Pil Başarısı

Mamak\'ta Atık Pil Başarısı

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından her yıl yapılan atık pil toplama yarışmasında Mamaklı okullar bu yıl da dereceye girdi.

22.06.2016 10:06

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından her yıl yapılan atık pil toplama yarışmasında Mamaklı okullar bu yıl da dereceye girdi.

Atık pil toplama yarışmada bu yıl Mamaklı okullar yaklaşık 1,5 ton atık pil toplayarak güvenli bir şekilde geri dönüşüme gönderdi. Atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara hediyeleri Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ ve TAP Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür tarafından verildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Geri dönüşüm bilincini genç kuşaklara aktaran Mamak Belediyesi hem tonlarca atığı toplayarak ekonomiye kazandırıyor hem de çevre için son derece zararlı olan atık pilleri topluyor" dedi.

"AMACIMIZ DERECE YAPMAK DEĞİLDİ"

Mamak'ta en fazla atık pil toplayan okullardan biri olan Piri Reis İlkokulu öğrencisi Yasemin Ela da, "Amacımız dereceye girmek değildi. Pillerin çevremize zarar vermesine engel olmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'de atık pil toplama konusunda yetkili tek kurum olan TAP ile işbirliği yapan Mamak Belediyesi özellikle çocuklar vasıtasıyla evlerde biriken pillerin doğaya atılmadan geri dönüşüm vasıtasıyla toplanmasına yönelik çalışmalar yapıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Atık Pil Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement