Manavgat'ta Tarla Günü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Tarla Günü Düzenlendi

Manavgat\'ta Tarla Günü Düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında tıbbi ve aromatik bitkiler ile boyamada kullanılan bitkilerin üretimlerinin artırılması, ürünlerin çeşitlendirilmesi, kalitenin iyileştirilmesi amacıyla uygulamaya koyulan “Itrî ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma neticesinde Manavgat, Gaziler Köyü’nde Tarla Günü düzenlendi.

22.08.2015 14:15

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında tıbbi ve aromatik bitkiler ile boyamada kullanılan bitkilerin üretimlerinin artırılması, ürünlerin çeşitlendirilmesi, kalitenin iyileştirilmesi amacıyla uygulamaya koyulan "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma neticesinde Manavgat, Gaziler Köyü'nde Tarla Günü düzenlendi.

Kekik Yetiştiriciliği Demonstrasyonu kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, özel sektör yetkilileri ile çok sayıda üretici katıldı.

"KÜLTÜRE ALINMMIŞ KEKİK TÜRLERİNİ TARLA KOŞULLARINDA ÜRETMEK İSTİYORUZ"

Itri ve tıbbi bitkilerin genellikle doğadan toplama yoluyla elde edildiğine ancak doğadan toplanan bitkilerden kaliteli ve standart ürün elde etmenin zor olduğuna işaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca, "Bu bitkilerin kültüre alınmış türlerinin tarla koşullarında üretimlerinin geliştirilerek yaygınlaştırılması temel hedefimiz. Kültüre alınmış kekik türlerinin tarla koşullarında üretiminin geliştirilerek yaygınlaştırılmasıyla üreticilerimize alternatif bir gelir kapısı oluşacak" diye konuştu.

"KEKİK ÜRETİMİNDE TÜRKİYE LİDER KONUMUNDA"

Kekik üretiminde ve ihracatında Türkiye'nin lider konumda olduğunu kaydeden Gökhan Karaca, tıbbi ve aromatik bitkiler ihracatından yılda yaklaşık 100 milyon dolar gelir sağlandığını, 2014 yılında bunun yaklaşık 63 milyon dolarının kekik ihracatından elde edildiğini söyledi. Karaca, üreticilere kekik üretimini yaygınlaştırmaları ve birlikte İyi Tarım Uygulamaları sertifikası almak için müracaatta bulunarak verilen destekten faydalanmaları önerisinde bulundu.

Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği tarla gününde konuşmaların ardından kekik tarlası gezilerek üreticilerin soruları cevaplandırıldı. Üreticilere kekik yetiştiriciliği ile ilgili bilgi verilerek konu ile ilgili broşür dağıtıldı. Etkinlik kekik çayı ikramı ile sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Tarla Günü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement