Manisa'da 193 Kişi Hakkında Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 193 Kişi Hakkında Soruşturma

Manisa\'da 193 Kişi Hakkında Soruşturma

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, darbe girişimin ardından il genelinde yapılan soruşturmalarla ilgili bilgi verdi.

20.07.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, darbe girişimin ardından il genelinde yapılan soruşturmalarla ilgili bilgi verdi. Toplam 193 kamu görevlisi hakkında adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Darbe girişimine yönelik görevden alma ve uzaklaştırmalarla ilgili makamında açıklama yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 193 kamu görevlisi hakkında idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını söyledi. Vali Güvençer yaptığı açıklamada, "193 kamu görevlisinden haklarında adli soruşturma yürütülen 9 görevliden 7'si şuanda gözaltında, 2'si tutuklanmış durumda. Ayrıca HSYK'nın kararı ile görevden uzaklaştırılan ve aynı zamanda haklarında adli soruşturma da başlatılan 33 hakim ile savcıdan 11'i gözaltında 14'ü hakkında tutuklama kararı verilmiş durumdadır" diye konuştu. Vali Güvençer, haklarında idari ve adli soruşturma başlatılan kamu görevlisinin dağılımı hakkında ise şunları söyledi:

"193 kamu görevlisinin dağılımına baktığımız zaman İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde 132 emniyet görevlisi, İl Jandarma Komutanlığımız bünyesinde 10 jandarma personeli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 21 eğitim mensubu, Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesinde 25 personel, 2 vali yardımcımız ile 3 kaymakamımız olmak üzere 5 tane de mülki amir görevden uzaklaştırılmıştır. Emniyet Müdürlüğümüzden 2 personel adli soruşturma çerçevesinde gözaltında, 2 personel ise tutuklanmış durumdadır. Jandarma Komutanlığımız bünyesinde görevden uzaklaştırılan 10 personelden 5'i adli tahkikat çerçevesinde gözaltına alınmış durumdadır. Hukuk çerçevesinde adli ve idari soruşturmalarımız devam edecek."

"İNTİHARIN NEDENİNİ BİLMİYORUZ"

Darbe girişiminin ardından açığa alınan Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman'ın konutu önünde nöbet tutan koruma polisinin silahını alarak intihar etmesiyle ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer, "Kendisine öncelikle Allah rahmet eylesin diliyorum. Olayın nedeni konusunda şu anda bir bilgimiz yok. Hiçbir yaşanan maddi sebep bir insanın kendi canını kıymasına haklılık ve açıklama getirmez. Mutlak surette bu kararı veren ve uygulayan kişinin çok ciddi psikolojik rahatsızlıklarının olması ve bunun arka planında da başa çıkamadığı çok önemli sıkıntılarının olması gerekir. O sıkıntılar konusunda şuanda bir bilgi sahibi değiliz" diye konuştu.

İntihar eden Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman'ın cenazesinin bugün havayolu ile memleketi Samsun'a gönderildiği ve yarın memleketinde toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da 193 Kişi Hakkında Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement