Manisa'da 3 Bin Çocuktan 150'si Otizmli Çıktı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da 3 Bin Çocuktan 150'si Otizmli Çıktı

Manisa\'da 3 Bin Çocuktan 150\'si Otizmli Çıktı

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen Manisa Rehberlik Araştırma merkezi tarafından 3 binden fazla yapılan çalışmada 150 çocuğun otizmli olarak belirlendiğini açıkladı.

02.04.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen Manisa Rehberlik Araştırma merkezi tarafından 3 binden fazla yapılan çalışmada 150 çocuğun otizmli olarak belirlendiğini açıkladı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık oluşturma günü nedeniyle Manisa Rehberlik Araştırma Merkezi, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehzadeler Belediyesi tarafından Manolya Meydanında açılan stantla otizme dikkat çekildi. Etkinliğe Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Manisa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Tuncer Taş, okul müdürleri ve eğitimciler katıldı.

Mavi balonların uçurulduğu ve otizmle ilgili bilgilendirici broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte konuşan Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, "Müdürlüğümüze bağlı Rehberlik Araştırma Merkezimiz otizmli çocukların eğitsel değerlendirme ve tanılamasında büyük çalışmalar yapmakta. RAM diye kısalttığımız Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz görev bölgesi olan bölgelerimizde 3 binin üzerinde bir çalışma yaptı. Turgutlu, Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerine hizmet veriyoruz. Bu 3 binin üzerindeki çalışmalar neticesinde 150 çocuğumuz ne yazık ki otizmli olarak belirlendi. Bunların 16 tanesi bizim ilçemizde. Biz bu çocuklarımıza 3 okul ve 4 özel eğitim sınıfımızda eğitim veriyoruz. Amacımız diğer çocuklara nasıl nitelikli doğru eğitim vermeyi amaçladıysak bu çocuklarımıza da en iyi, en doğru en nitelikli eğitimi vermek için ve farkındalık oluşturmak için buradayız." dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise, "Özel eğitim, özel eğitim almış, özel materyallerle yapılan bir eğitimdir. Hakikaten dünyada eğitim zordur ama özel eğitim daha da zordur" diyerek özel eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal da şunları söyledi:

"Otizm hakkında insanlarımızın dikkatini çekme aşamasına getirmek için dün ve bugün Manisa'mızda çeşitli kurum ve kuruluşlar çok güzel etkinlikler yapılıyor. Otizm, her zaman eğitilme umudu olan bir durum. Yeter ki insanlarımızın ilgisi burada kalıcı olsun. Eğer bu kalıcı etkinlik ve ilgi devam ederse en az seviyeye inecektir diye düşünüyorum."

Etkinlikte vatandaşlara otizmle ilgili bilgilendirici broşürler ve otizmin rengi olan mavi balonlar dağıtıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da 3 Bin Çocuktan 150'si Otizmli Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement