Manisa'da Arıcılığı Desteklemek İçin 316 Bin TL Destek - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Arıcılığı Desteklemek İçin 316 Bin TL Destek

Manisa\'da Arıcılığı Desteklemek İçin 316 Bin TL Destek

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi 2013 yılında Manisa’daki arıcılık faaliyetlerini desteklemek üzere 432 işletmeye 316 bin 944 TL destekleme yaptıklarını kaydetti.

06.04.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi 2013 yılında Manisa'daki arıcılık faaliyetlerini desteklemek üzere 432 işletmeye 316 bin 944 TL destekleme yaptıklarını kaydetti. Manisa'da 15 ton polen üretimi 797 ton da bal üretimi olduğunu anlatan Çebi bu rakamların yeterli olmadığını ve artırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Köprübaşı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri Arıcılık ve Arı Yetiştiriciliği Eğitimleri tamamlandı. İl Müdürlüğü teknik personeli Bayram Ali Güleş'in 5 gün süreyle vermiş olduğu eğitimde, arıcılık ekipmanlarının kullanılması, arılarda bakım ve beslenme, koloni yönetimi, arı hastalık ve zararları ile mücadele konuları anlatıldı. Kurs bitiminde başarı sağlayan yetiştiricilere uygulamalı eğitim de verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi yaptığı açıklamada, "Ekolojik sistem içerisinde polikültür bitkilerin, meyvelerin, sebzelerin ve yem bitkilerinin yoğun olarak üretilebilmesi için arılara ihtiyaç vardır. Arıların bitkisel üretime yaptığı katkı çok fazladır. Arıcılık aynı zamanda arazisi olmayan ailelere gelir kapısı oluşturmaktadır. Polen, propolis, arı sütü, oğul arı gibi ürünlerin satılması üreticilerin arıcılıktan gelir elde etmelerini sağlamaktadır. Ayrıca arıcılık yapmak için ayrı bir araziye ihtiyaç yoktur. Meralar, meyilli alanlar gibi değer tarım işletmelerinin yapılamadığı arazilerde arıcılık faaliyetleri yapılabilir" dedi.

Manisa'da 15 bin kilograma kadar polen üretimi yapıldığını belirten Çebi, "Arıların bir diğer özelliği de doğada olan ve kullanılmayan nektar ve polen kaynaklarını üretime dönüştürmektedir. İlimizde 15 bin kilograma kadar polen üretimi yapılmaktadır. 797,98 ton yıllık bal üretim miktarı, 29,9 ton balmumu üretim miktarı mevcuttur. Fakat bu oran yeterli değildir. 2013 yılı içerisinde ilimiz merkez ve ilçeleri dahil olmak üzere toplam 432 işletmeye 316 bin 944 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Üretimin daha da artması için İl Müdürlüğü olarak arıcılığa verdiğimiz destekler devam etmektedir" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Arıcılığı Desteklemek İçin 316 Bin TL Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement