Manisa'da Deve Güreşi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Deve Güreşi

Manisa\'da Deve Güreşi

Saruhanlı'ya bağlı Çakmaklı köyünde 2. Geleneksel deve güreşi ve ücretsiz halk konseri etkinliği düzenlendi.

23.02.2014 18:39

Saruhanlı'ya bağlı Çakmaklı köyünde 2. Geleneksel deve güreşi ve ücretsiz halk konseri etkinliği düzenlendi.

Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, köyün futbol sahasında gerçekleştirildi.

Dernek başkanı Fahri Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yörük kültürünün tanıtımı ve yaşatılması için düzenlediklerin etkinliği daha da geliştirmek istediklerini, gelecek yıl bir hafta sürecek şekilde planlayacaklarını kaydetti.

Etkinliğin düzenlenmesinde Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı'nın kendilerine büyük destek olduğunu ifade eden Kayhan, deve güreşlerinin bu yörenin bir kültürü olduğunu, bunun yaşatılması gerektiğini söyledi.

Etkinliğe Ak Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, siyasi partilerin ilçe belediye başkan adayları ve yüzlerce kişi katıldı.

Güreş alanında kendi adına güreşen "Carlos" isimli devenin rakiplerini yenmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Burada canlı ve heyecanlı deve güreşlerini seyrediyoruz. Devlerimizin çok güzel güreşler çıkardığını, güreş severlerin bundan büyük bir keyif aldığını görüyorum. Bu bizim kültürümüz. Dolayısıyla bu kültürümüzü daha düzenli bir ortamda yaşatmak gerekiyor. İnşallah Manisa'da büyükşehir belediye olduktan sonra Saruhanlı'da da Hüseyin Yaralı'yı seçtiğinizde size söz veriyorum, merkezi bir yerde güzel bir alan oluşturacağız. İyi bir arena ortaya koyacağız. Devlerimizin güreşlerini herkes ücretsiz olarak izleyebilecek."

Ege bölgesinin çeşitli il ve ilçelerinden gelen 70 devenin güreştiği etkinlikte develer, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı kupası için kıyasıya mücadele ettiler. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Deve Güreşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement