Manisa'dan "Darbeye Hayır" Sesleri Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan "Darbeye Hayır" Sesleri Yükseldi

Manisa\'dan "Darbeye Hayır" Sesleri Yükseldi

Manisa'nın Akhisar ve Turgutlu ilçelerinde, darbe girişimine karşı, ellerinde bayraklarla meydanlarda toplanan ve otomobilleriyle şehirde tur atan vatandaşlar korna çalarak 'Darbeye hayır' mesajı verdi.

17.07.2016 11:09

Manisa'nın Akhisar ve Turgutlu ilçelerinde, darbe girişimine karşı, ellerinde bayraklarla meydanlarda toplanan ve otomobilleriyle şehirde tur atan vatandaşlar korna çalarak 'Darbeye hayır' mesajı verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin ardından binlerce Manisalı dün akşam saatlerinde meydanlara akın etti. Akhisar Milli Egemenlik Meydanı'nda toplananlar "Darbeye hayır" dedi. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin sık sık denetimlerini sürdürdüğü meydanda AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Demokrasi nöbetimiz için hep bir aradayız, Allah'a şükürler olsun. Bizlerin, bu şehir için bu ülke için hayalleri var. Çocuklarımız daha özgür bir Türkiye'de yaşasınlar diye hep birlikte çalışıyoruz. Bizler meselelerimizi demokratik yöntemlerle çözmek kararlılığı içerisindeyiz. Bunu bugüne kadar böyle yaptık, bundan sonra da böyle yapacağız" dedi.

"HAİNLER HESAP VERMELİDİR"

Turgutlu İlçesi'ndeki vatandaşlar, darbe girişimini protesto etmek için ellerinde Türk bayraklarıyla 50'nci Yıl Alanı'nda toplandı. Tüm sivil toplum kuruluşları adına bir basın açıklaması yapan Turgutlu Sivil Dayanışma Platformu (TUSİDAP) İlçe Sekreteri Mehmet Taşçı, millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlarda milletin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyerek "Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, milletimizin, devletimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve emek örgütlerinin dik duruşu ile püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir. Milletimiz, iradesine el koymaya kalkışanları dik duruşu, birliği ve bütünlüğüyle el birliğiyle püskürtmüştür. Şimdi Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının, destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen, namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimiyle ülkenin kazanımlarına kastedenler hesap vermelidir. Gün meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür. Gün vesayet odaklarının ait oldukları yere, tarihin çöp sepetine atılana kadar mücadeleye devam etme günüdür. Vesayetçi hainler bilsin ki bu millet darbeye boyun eğmeyecektir" dedi.

15 Temmuz Cuma günü çıkan olaylarda şehit düşen polisler ve askerler, hayatını kaybeden vatandaşlar için meydanda lokma döküldü ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

- Akhisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'dan 'Darbeye Hayır' Sesleri Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement