Manisa Giysileri Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Manisa Giysileri Tanıtılacak

Turgay Duyar - İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa Giysileri defilesi ile geleneksel basma ve Manisa bezini tanıtacaklarını bildirdi.

24.08.2012 10:00

Turgay Duyar - İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa Giysileri defilesi ile geleneksel basma ve Manisa bezini tanıtacaklarını bildirdi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Karaköse, Manisa'nın zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu, ancak el sanatlarının unutulmaya yüz tuttuğu bir döneme gelindiğini söyledi.

Geleneksel el sanatlarını koruyup, gelecek kuşaklara aktarmayı ve hediyelik eşya sektörünü canlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Karaköse, bu alanda yatırım yapan esnafın da sosyoekonomik bakımdan güçlendirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi ve diğer destekçi kuruluşlar ile proje yürüttüklerini anlattı.

Karaköse, Hediyelik Eşyada Manisa Markası adlı projeye Manisa Ticaret Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği, Kırsal Turizm Derneği ile Kula Belediyesi'nin destek verdiğini, ayrıca Zafer Kalkınma Ajansı'nın da hibe desteğiyle projenin bu yıl sona erdiğini, turizm altyapısına önemli katkı sağlandığını belirtti.

Manisa'ya özgü 500'ü aşkın el sanatları ürünü ve hediyelik eşyanın Manisa esnafı tarafından üretilip satılmaya başlanacağını kaydeden Karaköse, bu amaçla elde edilen ürünlerin tanıtılması amacıyla Manisa Terziler Odası ile 5-7 Eylülde bir sergi açacaklarını dile getirdi.

Sergi kapsamında Manisa Giysileri Defilesi düzenleneceğini anlatan Karaköse,

"Manisa Giysileri defilesi ile geleneksel basmamız ve Manisa bezimiz yeniden hayat bulacak" dedi.

Manisa Terziler Odası Başkanı Naci Kömültaş ise "Terzilik kaybolmuş, terzilik bitiyor gibi söylemlere de sergi ile bir nevi cevap vermiş olacağız. Manisa'nın Kurtuluşu etkinlikleri haftasında açacağımız sergimize tüm meslektaşlarımızı ve Manisalıları bekliyoruz" diye konuştu.

Hediyelik Eşyada Manisa Markası proje koordinatörü Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Altan Türe, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait olan projenin Manisa'nın büyük kesimi tarafından destek gördüğünü söyledi.

Projenin ana amacının Manisa'da hediyelik eşya sektörü yaratmak olduğunu söyleyen Türe, hedeflerinin yok olmak üzere olan el sanatlarına, yeni üretim alanları ve yeni pazarlar sağlamak olduğunu kaydetti.

Yayıncı: Bahri Okumuş - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa Giysileri Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement