Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Hizmetini Kendisi Üretecek - Son Dakika
Yerel

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Hizmetini Kendisi Üretecek

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Hizmetini Kendisi Üretecek

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bünyesinde Klinik Mühendislik Birimini kurdu.

16.07.2014 13:15

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bünyesinde Klinik Mühendislik Birimini kurdu. Faaliyete geçen birim sayesinde kalibrasyon ve biyomedikal hizmetlerinin dışarıdan alınmasının önüne geçen genel sekreterlik, aynı zamanda birim ile hastanelerinin mobilyasından tesisat işlerine kadar her türlü ihtiyacını karşılayarak, kendi hizmetini kendisi üretecek.

2013 yılı içerisinde kalibrasyon ve biyomedikal hizmetlerine 65 bin TL harcayan Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, kasadan para çıkışını engellemek adına bünyesinde Klinik Mühendislik Birimini kurdu. Manisa'da bulunan 19 hastanede kalibrasyon ve biyomedikal hizmetleri verecek olan birim, bu hizmetlerinin dışarıdan alımının önüne geçerek, kasadan para çıkışını engelleyecek.

Konuya ilişkin bilgi veren Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı Sezai Kaya, "Hastanelerimizdeki her türlü tıbbi cihaz, araç-gereç ve ekipmanların periyodik bakımlarını, amaca uygun olarak kullanılıp kullanılmadıklarını, kalibrasyonlarının yapılmasını ve sonucun takibi hizmetlerini yürütmek üzere, bünyemizde klinik mühendislik birimimizi kurduk. Birim aynı zamanda ihmallerden doğabilecek risklerin minimize edilmesine önemli görev üstlenecek. Kalibre satın aldığımızda. Bazen firma ekipmanlarımızın bozulduğunu söylüyordu. Ekipmanının gerek o firmaya gerekse de başka bir firmaya tamir ettirmemizin ardından tekrar ekipmanın kalibre edilmesi için ücret ödüyorduk. Yani hem ilk kalibre de, bozuksa tamir edilmesine, ardından ise tekrar kalibre edilmesi için 3 defa ücret ödüyorduk. Birim sayesinde kendi hizmetlerimizi kendimiz yapağız" dedi.

Birimin 4 teknikerden oluştuğunu bu teknikerler içerisinde 1 biyomedikal, 1 makine, 1 de elektronik mühendislerinin yer aldığını belirten Kaya, "Kamu Hastaneleri Birliğinin kurulmasındaki en büyük amaç hastanelerimizdeki kaynakları verimli kullanabilmek. Ege Üniversitesi birimini kurarak, 2013 yılında 4 milyon 500 bin TL kalibre ve donanım parasını yanında bıraktı. Bizlerde Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak 2013 yılında kalibre ve biyomedikal hizmetlere 65 bin TL gibi büyük bir para harcadık. Ufkumuz geniş. Kurduğumuz birimi daha da geliştirerek, hastanenin mobilya, soğuk demir gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacağız. Birim aynı zaman da hastanenin tesisat işlerinde görev alacak. Böylece dışarıya para akıtmak yerine, kaynaklarımız kendi kasamızda kalacak" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Hizmetini Kendisi Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement