Manisa'nın İlk Çadır Butik Oteli - Son Dakika
Yerel

Manisa'nın İlk Çadır Butik Oteli

Manisa\'nın İlk Çadır Butik Oteli

Mustafa Pala, Obasya projesi kapsamında Manisa'nın ilk çadır otelinin temelinin atıldığını belirtti.

14.08.2014 11:50  Güncelleme: 15:43

Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Obasya projesi kapsamında Manisa'nın ilk çadır otelinin temelinin atıldığını belirterek "27 keçe çadırdan oluşan butik otel ve toprak damlı taş evlerden oluşan müzenin yapımına başlandı" dedi.

Pala, gazetecilere yaptığı açıklamada, Obasya projesini Zafer Kalkınma Ajansı ile TKDK'nın yaklaşık 700 bin liralık hibe desteğı ile başlattıklarını ve kasım ayında sona ereceğini belirtti.

Yuntdağı bölgesinde Ortaköy ile Dazyurt mahalleleri arasındaki 102 dönümlük alanda hayata geçirilen proje kapsamında aynı zamanda Manisa'nın ilk çadır butik otelenini de inşa edileceğini belirten Pala, inşa edilecek çadırların Orta Asya'da atalarımızın kullandığı adına 'yurt' dedikleri ahşap ve keçedan oluşan topak evler olduğunu, bunları günümüz teknolojisi ile birleştirerek modern bir şekilde hizmet vereceğini söyledi.

Yapılacak çadırların günümüzde Kırgızistan'da halen kullanıldığını vurgulayan Pala, projenin devlet, belediye ve yurttaş dayanışmasının güzel bir örneği olduğunu, Manisa'nın turizm seferberliğine katkı sağlayarak Yuntdağında turizm hamlesini başlattığını vurguladı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'nın İlk Çadır Butik Oteli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement