Mantar Fiyatları Arttı - Son Dakika
Yerel

Mantar Fiyatları Arttı

Mantar Fiyatları Arttı

Türkiye’de kültür mantarı üretiminin yüzde 65’ni sağlayan Antalya’nın Korkuteli ilçesinde geçen hafta 3 TL olan mantarın fiyatı 3.50 TL’ye yükseldi.

03.09.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de kültür mantarı üretiminin yüzde 65'ni sağlayan Antalya'nın Korkuteli ilçesinde geçen hafta 3 TL olan mantarın fiyatı 3.50 TL'ye yükseldi.

Mantar pazarlayıcısı Bülent Kaya, Ramazan Bayramı sonrası kültür mantarı talebinin artması üzerine fiyatları 20 kuruş yukarı çektiklerini belirterek, "Şimdi de fiyatlara 20 kuruş daha zam yapılarak 3.50 TL'ye yükseldi" dedi. Kurban Bayramı öncesinde mantar tüketiminde yıllık yüzde 15 oranında artış olduğunu belirten Kaya, Korkuteli'ne yıllık kültür mantarı üretiminden 25-30 Milyon TL girdi sağlandığını aktardı.

Türkiye'de yılda 30 bin ton dolayında kültür mantarı yetiştirilirken, bu üretimin yarısının Marmara bölgesinde diğer yarısının ise Korkuteli ilçesinde yapıldığı belirtildi. Korkuteli ilçesinde Bin 500 ailenin kültür mantarı üretimi yaptığı, ilçede 15 kompost firması bulunduğu ve yıllık kompost üretiminin 70 bin ton olduğu kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mantar Fiyatları Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement