Manyas Kaymakamı Gencer Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Manyas Kaymakamı Gencer Açıklaması

Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer, "Komşusuna zarar veren çeltik üreticisini affetmeyeceğiz" dedi.

23.03.2016 15:24

Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer, "Komşusuna zarar veren çeltik üreticisini affetmeyeceğiz" dedi.

Çeltik ekimi öncesi üreticiler ile Manyas Belediye Salonu'nda bir araya gelen Gencer, üreticilerin çeltik ekimi yapılacak arazilerin sızma kanalları yapmak zorunda olduklarını, üç gün içinde açmayanların sızma kanallarının komisyon tarafından makine kiralayarak yapılacağını ve parasını üreticiden tahsil edileceğini söyledi.

Üreticilere ceza verme peşinde olmadıklarını ifade eden Gencer, şunları kaydetti:

"Biz çeltik üreticimize para cezası uygulanması taraftarı değiliz ancak üreticimiz de komşusuna zarar vermesin. Komşusuna zarar veren çeltik üreticisini affetmeyeceğiz. Sızma kanallarını düzgün yapsın ve önlemlerini alsın.Yine çeltik başvurularını başvuru tarihinden en az üç gün önce tamamlayın, komisyonumuz çeltik ekilecek alanda inceleme yapıyor ve personel son günlerde sıkışıyor. 2016 çeltik ekim sezonunun hayırlı olmasını diliyorum."

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan ise geçen yıl ruhsatlı olarak 523 çiftçinin 55 bin 151 dekar alanda çeltik ekimi yaptığını, ekim yapılan alanın 35 bin 36 dekarının baldo, 21 bin 930 dekarının ise Osmancık, 2 bin 92 dekarının farklı türlerden olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Manyas Kaymakamı Gencer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement