Manyas'ta Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Gölde Serinliyor - Son Dakika
Yerel

Manyas'ta Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Gölde Serinliyor

Manyas ilçesinde, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı sıcaktan bunalan hayvanlar gölde serinliyor.

31.07.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manyas ilçesinde, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı sıcaktan bunalan hayvanlar gölde serinliyor.

Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde etkili olan bunaltıcı sıcaklarda süt sığırlarının strese girmesi nedeniyle üretimde yüzde 20 düşüş görüldüğünü söyledi.

Yüksek sıcak ve nem yüzünden oluşan bunaltıcı havanın, süt sığırlarını strese soktuğunu belirten Karaman, şunları kaydetti:

"Manyas Gölü kıyısında bulunan kırsal mahalleli hayvanlarını gün boyu gölde beslemeye çalışıyor. Havalar çok sıcak hayvanlar yem yemiyor, gölden ve sulak alanlardan çıkmak istemiyor. Normalde temmuz ve ağustos aylarında süt verimi bir miktar düşer. Son günlerdeki aşırı sıcaklar, üretimde daha fazla düşüşe yol açtı. İlçe genelinde günlük süt üretimi 100 tondan 80 tona geriledi. Bir inek günde 35-40 litre süt verirken bu rakamlar aşırı sıcaklarla 20 litreye kadar düştü. İyi beslenemeyen hayvandan fazla süt üretimi beklenemez. Şimdilik hayvanları göle getirip serinlemelerine yardımcı oluyoruz. Hayvanlarını dışarıya çıkarmayan köylü, battaniyeleri ıslatarak hayvanların üzerelerine koyuyor. Gölge oluşturarak korumaya çalışıyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manyas'ta Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Gölde Serinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement