Mardin Cezaevi Önündeki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika
Yerel

Mardin Cezaevi Önündeki Silahlı Saldırı Davası

Mardin Cezaevi önünde önceki yıl 3'ü çocuk 2'si kadın 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin 6'sı tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

25.08.2015 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Cezaevi önünde önceki yıl 3'ü çocuk 2'si kadın 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin 6'sı tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklar A.E. (16) ile Abdulkadir (40), Mehmet Sıraç (35), Mehmet Masum (26), Diyaeddin (20) ve Abdulselam Erkan (29) hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Ramazan (54), Hasan (45), Mehmet Emin (46) ve Mehmet Erkan (25) ile Cevzat Dağ (38) ise gelmedi.

Sanıklardan A.E'nin yaşının küçük olması nedeniyle kapalı görülen duruşmaya, basın mensupları ve Mardin'den gelen sanık yakınları alınmadı. Polis ekipleri, adliye çevresinde ve duruşma salonunun bulunduğu katta güvenlik önlemi aldı.

Sanıkların tahliye talebinde bulunduğu duruşmada, Cumhuriyet Savcısı sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Verilen kısa aranın ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede, saldırının Erkan, Sürer ve İpek aileleri arasında, arazilerindeki su kuyusundan kaynaklanan husumet nedeniyle gerçekleştirildiği belirtilerek, aileler arasında daha önce yaşanan kavgada Ali İhsan ve Osman Erkan'ın yaşamını yitirdiği, Ali ve Celal Sürer ile Mehmet İpek'in de bu olay nedeniyle tutuklandığı ifade edilmişti.

Ayrıca şüpheliler Mehmet Masum, Mehmet Sıraç, Abdulkadir, Mehmet Emin, Ramazan, Abdulselam ve Hasan Erkan'ın "kan gütme saiki" ile hareket ederek, aile meclisinde Sürer ve İpek ailelerinden cezaevine ziyaret için gelenlerin öldürülmesi kararı alındığı ileri sürülmüştü.

Sanıklar için istenen cezalar

İddianamede, saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle Mehmet ve Diyaeddin Erkan hakkında TCK'nın "Tasarlayarak, kan gütme saikiyle çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "Adam yaralama" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile altışar yıl hapis talep ediliyor.

Sanıklar Abdulkadir, Mehmet Sıraç, Mehmet Emin, Mehmet Masum ve Abdulselam Erkan ile tutuksuz yargılanan sanıklar Ramazan ve Hasan Erkan için de "Adam öldürme suçunu azmettirdikleri" gerekçesiyle beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Sanık Cevzat Dağ'ın "Tasarlayarak, kan gütme saikiyle, çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme" suçlarına yardım ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasının istendiği iddianamede, yaşı küçük sanık A.E'ye ise "Tasarlayarak, kan gütme saikiyle çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "Adam yaralama" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ceza verilmesi talep ediliyor.

Olay

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde, 19 Eylül 2013'te gerçekleştirilen silahlı saldırıda, Emine İpek (27), çocukları Narin (10) ve Nizamettin İpek (7) ile Ayşe Sürer (38) ve oğlu Süleyman Fırat Sürer (4) hayatını kaybetmiş, ölenlerle bir yakınlığı bulunmayan Hasibe Amak da yaralanmıştı.

Olaydan sonra tutuklanan 9 sanıktan Cevzat Dağ ve Mehmet Emin Erkan ilk duruşmada, Mehmet Erkan da haziran ayındaki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Cezaevi Önündeki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement