Mardin'de Bediüzzaman'ı Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Bediüzzaman'ı Anma Programı Düzenlendi

Mardin\'de Bediüzzaman\'ı Anma Programı Düzenlendi

Eğitimciler Birliği Sendikası Mardin Şubesi, Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 55. yılı münasebetiyle bir program düzenledi.

24.03.2015 11:32  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Şubesi, Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 55. yılı münasebetiyle bir program düzenledi.

Said Nursi'nin 55. vefat yıldönümü münasebetiyle Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi tarafından bir program düzenlendi. Sendika binasında bulunan konferans ve toplantı salonunda düzenlenen anma programına konuşmacı olarak Bediüzzaman ile ilgili araştırmalarda söz sahibi olan tarihçi Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Akçe katıldı. Bediüzzaman Said Nursi'nin meşrutiyet dönemi, 1. Dünya Savaşı ve milli mücadele dönemlerinin anlatıldığı programda Risale-i Nur Külliyatı'nın oluşmasına giden temel taşlardan söz edildi. Bediüzzaman'ın hayatının üç döneme ayıran Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Akçe, bunların eski Said, yeni Said ve üçüncü Said olduğunu söyleyerek programda eski Said dönemine değindi.

Bediüzzaman'ın asrımızda üzerinde en çok araştırmaların ve tartışmaların olduğu bir İslam alimi olduğunu belirten Akçe, hayatından kesitler sundu.

Akçe, Bediüzzman'ın Mardin dönemine de değinerek, hala varlığını koruyan Şehidiye Medresesi'nde ikamet ettiğini ve ilk kelepçenin Mardin'den başladığını ancak artık Mardin'in Bediüzzaman ve eserleriyle ilgili sempozyumlara ev sahipliği yaptığını ve o kelepçelerin yine burada çözüldüğüne işaret etti.

Bediüzzaman'ın, Münazarat, Hutbe-i Şamiye ve Hutuvat-ı Sitte eserlerinden kesitler sunan Akçe, meşrutiyet, ana dilde eğitim, ittihadı İslam gibi konularda görüşlerine yer vererek Bediüzzaman'ın en temel prensiplerinden birinin müspet hareket olduğunu belirtti.

Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ise Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Akçe'ye programa icabetlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ederek, Bediüzzaman bu asırda anlaşılması ve okunması gereken bir mütefekkir olduğunu belirtti. Değer, ayrıca İz Bırakanlar Programı'nın yıl boyunca devam edeceğini belirterek gelen misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Bediüzzaman'ı Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement