Mardin'in Otogarı, Açılış İçin Başbakan'ı Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Mardin'in Otogarı, Açılış İçin Başbakan'ı Bekliyor

Mardin Belediyesi tarafından yaptırılan Mardin Otogarı, açılış için Başbakan Erdoğan'ı bekliyor.

06.02.2014 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediyesi tarafından yaptırılan Mardin Otogarı, açılış için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, otogar inşaatının tamamlandığını ve içerisindeki dükkanların ihalesini yapacaklarını belirterek otogarın, önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılarak hizmete gireceğini söyledi.

Ayanoğlu, Artuklu mimari motifleri kullanılarak  45 bin metrekare alan üzerine kurulan otogarın Mardin'in vizyonuna çok önemli katkılar sağlayacağını ve büyük şehirlerdeki otogarlarda bulunan tüm imkanlara sahip olduğunu belirtti.

Mardinlilerin  en büyük hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini söyleyen Ayanoğlu: şunları söyledi:

"Mardin- Kabala yolu üzerine 45 bin metrekare alana kurulan otogar, yıllık 60 bin araç kapasiteli olacak. Otogar binasında şehirler arası otobüsler için yapılan ana bölüm yanında ilçe garajları da yer alıyor. Yıllık 500 bin kişilik yolcu ağırlama kapasitesi ile önümüzdeki uzun yıllar boyunca kentin otogar ihtiyacını karşılayacak. Yıllardır otogarı olmayan tek il olarak anılan Mardin, otogarın hizmete girmesiyle bu ünvandan da kurtulmuş olacak. Eski otogarın elden çıkarılmasının ardından 13 yıldır otogarsız olan şehre, yeni otogar için önce proje hazırladık. Ardından da süratle ihaleye çıktık. Otogarın hizmete girmesi ile şehrin farklı alanlarına yayılan otobüs yazıhaneleri ve yolcu indirme ve bindirme hizmetleri de ortadan kalkmasıyla, kent içi trafikte de önemli rahatlama sağlanmış olacaktır. " - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'in Otogarı, Açılış İçin Başbakan'ı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement