Marketlerde Kurbanlık Yarışı Hızlı Başladı - Son Dakika
Yerel

Marketlerde Kurbanlık Yarışı Hızlı Başladı

Kurban Bayramı yaklaşırken marketlerin kurbanlık mesaisi de erken başladı.

19.09.2014 11:06  Güncelleme: 11:17

HALUK YÜKSEL - Kurban Bayramı yaklaşırken marketlerin kurbanlık mesaisi de erken başladı. Küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarını 590-795, büyükbaş hayvanların hisse fiyatını ise 750-799 lira olarak belirleyen marketler, vade farksız 9 aya kadar taksitle satış imkanı sunuyor.

İslami usullere uygun olarak noter, veteriner ve din görevlisi gözetiminde, modern tesislerde kesim yapacak marketler, özel ambalajlanmış paketlerde evlere ya da mağazada teslim veya vekaletle bağış imkanı da sağlıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Carrefoursa, Migros, Kipa, Metro ve Real, kurbanlık fiyatlarını belirledi.

Bazı marketler sipariş kabulleri için son hazırlıklarını yaparken kimileri kabullere hatta satışlara başladı.

Kıyasıya rekabet yaşanan marketler arasındaki kurbanlık satışları hem fiyat hem de kalite, hijyen ve hizmet bakımından tüketicilere yarayacak.

Carrefoursa

Carrefoursa, kurban siparişlerini 4 Ekim'e kadar adrese ya da mağazadan teslim şeklinde "www.carrefoursa.com" internet adresinden kabul edecek. Mağazalardan direkt satışlar ise 3 Ekim itibarıyla sona erecek.

Canlı kurban satışlarına 4 Ekim'e kadar devam edecek firma, mağazalardaki kurbanlık kesimlerini 4-7 Ekim'de gerçekleştirecek.

Carrefoursa marketlerindeki paketli satışlarda ise 7'de bir olmak üzere büyükbaş kurbanlık hisse paketi 795, küçükbaş kurban paketi (Karaman 19-22 kilogram) 695, küçükbaş kurban paketi (kıvırcık 16-18 kilogram) 765 liradan müşterilere sunulacak. Çeşitli kredi kartlarına vade farksız 2 ila 9 taksit imkanı sağlayan Carrefoursa, sadece mağazalardan yapılan satışlarda Paraf Kart ile yüzde 10 indirim uyguluyor.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği veya Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfına kurban bağışı olanağı da sunan Carrefoursa, kurban derilerini ise Türk Hava Kurumu (THK) yetkililerine teslim edip makbuzlandıracak.

Migros

Migros da kurbanlıklarda 6 veya 9 taksit fırsatı sunuyor. Firma, 12-14 kilogramlık koç için 599, 16-18 kilogramlık koç için 699, 7'de bir büyükbaş hayvan hissesi için (18-20 kilogram kemiksiz et) 799 lira fiyatlar tespit ederek, Money Bonus'a 75 lira indirim imkanı veriyor.

Ayrıca Migros, Türk Kızılayı, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneğine vekaletle bağış yapıyor.

Metro

Kurbanlık satışlarını 2 Ekim'e kadar sürdürecek Metro ise Karaman cinsi kuzunun kolisini (minimum 19 kilogram) 695, kıvırcık kuzunun kolisini (minimum 17 kilogram) 795, 7'de bir büyükbaş hayvan hissesini (minimum 20 kilogram) 795 lira olarak belirledi.

Müşteriler, kurbanlıklarını kendileri teslim alabileceği gibi talep etmeleri halinde Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfına bağışlayabilecek. Kesilen kurbanların bağırsak ve kelleleri ise belge karşılığında noter huzurunda Lösemili Çocuklar Vakfına (LÖSEV), derileri hem bu vakıf hem de THK'ya teslim edilecek.

Kipa

Büyükbaş kurban hissesini 7'de bir olmak üzere (18-20 kilogram) 790 liradan satışa sunan Kipa, 12-24 kilogram küçükbaş kurbanlığı 590 ve 16-18 kilogram küçükbaş kurbanlığı 690 liradan müşterilerine sunuyor.

Bazı kredi kartlarına, sıfır faizle 9 aya kadar taksit imkanı da veren Kipa, küçükbaş kurban paketini 25, büyükbaş kurban paketini ise 50 lira indirim kuponu hediyeli satıyor. İndirim kuponları, 5-7 Ekim'de kurban paketleriyle müşterilere teslim edilecek.

Real

Real'de, kurbanlık koç fiyatı (16-18 kilogram) 690, 7'de bir büyükbaş kurbanlık (18-20 kilogram) hisse fiyatı da 750 lira olarak tespit edildi. Kurbanlıklarda 9 ay taksit imkanı sunan Real, her kurban kolisinde farklı ürünlere ait değişik tutarlarda 100 liralık indirim kuponu veriyor.

Kurban kolilerini, bayramın ikinci günü mağazada teslim edecek Real, "e-vekalet" vererek alınan kurbanlık bağışlarını ise Türk Kızılayına ulaştıracak. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marketlerde Kurbanlık Yarışı Hızlı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement