Marmara Depremi'nin 15. Yılı - Son Dakika
Yerel

Marmara Depremi'nin 15. Yılı

Marmara Depremi\'nin 15. Yılı

İzmit Belediye Başkanı Doğan: "Depremin hasarlarını en aza indirmeyi amaçlayan çalışmalarımızı kaçak ve plansız yapılaşmaya taviz vermeden sürdürüyoruz"

15.08.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, depremin hasarlarını en aza indirmeyi amaçlayan çalışmalarını kaçak ve plansız yapılaşmaya taviz vermeden sürdürdüklerini bildirdi.

Doğan, Marmara Depremi'nin 15. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, herkesi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşın toprağa verildiği 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 15 yıl geçtiğini, böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin deprem kuşağı üzerinde yer alan bir ülke olduğu için vatandaşların depremle yaşamayı öğrenmesi ve olası depremlere her an hazırlıklı olması gerektiğine dikkati çeken Doğan, 15 yıl önce yaşanan felaketin deprem bilinci konusunda ne kadar geride olduklarını bir kez daha hatırlattığını vurguladı.

Doğan, depremleri en az can ve mal kaybıyla atlatabilmek için bu alandaki eksikliklerin tespit edilmesi ve gerekli örgütlenmelerin yapılması gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İzmit Belediyesi olarak son derece duyarlı ve sistematik bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmalarımız kapsamında Türkiye'de belediyecilik anlamında bir ilk olarak parsel bazında zemin etütleri yapıldı. Bütün mahalle ve köylerimizde her bina ölçeğinde çalışmalar yapılarak 'Kentsel Risk Analizi Raporu' hazırlanmıştır. Depremin hasarlarını en aza indirmeyi amaçlayan çalışmalarımızı kaçak ve plansız yapılaşmaya taviz vermeden sürdürüyoruz. Halkı deprem konusunda bilinçlendirmek için 'Doğal Afet Bilinçlendirme Eğitimleri' düzenledik. Şimdiye kadar 50 binden fazla öğrencimize konunun uzmanlarınca deprem bilinçlendirme eğitimleri verilmiştir. Bundan sonra da bu eğitimler devam ettirilecektir. En büyük amacımız, tekrar o acıları yaşamamaktır. Bizler gerek eğitimler gerekse teknik denetimler ile depreme yönelik bir takım önlemler alıyoruz." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmara Depremi'nin 15. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement