Marmara Depremi'nin 15. Yılı - Son Dakika
Güncel

Marmara Depremi'nin 15. Yılı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Kuşkusuz dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunuyor olmamız, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemizi, bugün ve gelecekte de bu tür felaketlerin yaşanma ihtimalini hiçbir zaman göz ardı etmememizi gerekli kılıyor"

17.08.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Kuşkusuz dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunuyor olmamız, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemizi, bugün ve gelecekte de bu tür felaketlerin yaşanma ihtimalini hiçbir zaman göz ardı etmememizi gerekli kılıyor" görüşünü dile getirdi.

İslam, 17 Ağustos Marmara Depremi ile ilgili yayımladığı mesajında, 15 yıl önce meydana gelen depremde 17 bin kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, depremin Türkiye'nin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını ifade etti.

Depremi "asrın felaketi" olarak yorumlayan İslam, şunları kaydetti:

"Bu büyük depremde kaybettiğimiz canların acıları hala yüreğimizdedir. Yaşanan bu büyük felaket sonrası ülkemiz insanının sergilediği üstün dayanışma ve fedakarlık bilinci, millet olarak acılı günlerimizdeki en büyük tesellimiz olmaktadır. Kuşkusuz dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunuyor olmamız, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemizi, bugün ve gelecekte de bu tür felaketlerin yaşanma ihtimalini hiçbir zaman göz ardı etmememizi gerekli kılıyor.

17 Ağustos depreminden  yaklaşık üç yıl sonra iktidara gelen hükümetimiz, bu bilinçle ilk günden itibaren soruna odaklanmış, deprem de dahil olmak üzere bölgemizde maruz kalınabilecek tüm doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması konusunda yüksek bir toplumsal bilinç oluşturmak, afetlerin yıkıcı zararlarını en aza indirebilmek, engellenemeyen zarar ve kayıpların oluşturacağı yaraları en kısa sürede sarabilmek amacıyla gerekli önlemleri almış ve almaya devam etmektedir.

Bu düşüncelerle Marmara Depremi'nin onbeşinci yıldönümünde; depremde yaşamını yitiren bütün vatandaşlarıma yeniden Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmara Depremi'nin 15. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement