Marmara Depremi'nin 16'ncı Yılı - Son Dakika
Yerel

Marmara Depremi'nin 16'ncı Yılı

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (MAK), 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 16'ncı yılı dolayısıyla gece Mütareke Meydanı'nda "anma nöbeti" tuttu.

17.08.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (MAK), 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 16'ncı yılı dolayısıyla gece Mütareke Meydanı'nda "anma nöbeti" tuttu.

MAK üyeleri, "Biz Unutmadık, Siz de Unutmayın" başlıklı etkinlikte, 21.00-03.02 saatlerinde meydanda nöbet tutarak, depremde yaşamını yitiren vatandaşları andı. Nöbet sonrası bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kullandıkları araç ve gereçleri Mütareke Alanı İsmet İnönü Parkı'nda sergileyen üyeler, vatandaşları deprem, sel ve yangın gibi afetler konusunda bilgilendirdi. Katılımcılara afetlerde kullanılan araç ve gereçler hakkında bilgi verildi.

Ekip Lideri Aykut Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olası bir afete karşı araç ve gereçleriyle hazır durumda bulunduklarını söyledi.

Mudanyalı vatandaşların da evlerinde ve iş yerlerinde gerekli önlemleri alarak bu tür afetlere hazırlıklı olmaları gerektiğini vurgulayan Şener, "Marmara Depremi'nden sonra hayatımızda çok şey değişti. Artık deprem konusunda daha bilinçliyiz. Vatandaşlarımızın merak ettikleri konularda gerekli bilgileri edinmeleri çok önemlidir. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve deprem gerçeğinin unutulmaması amacıyla Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz'ın sağladığı araç ve gereçlerimizi vatandaşlarımıza tanıttık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmara Depremi'nin 16'ncı Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement