Marmara Depreminde 505 Kişi Sakat Kaldı - Son Dakika
Güncel

Marmara Depreminde 505 Kişi Sakat Kaldı

Yüzyılın en büyük felaketlerinden olan Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, felaketin 17'inci yılında gözyaşları ve dualarla anıldı.

18.08.2016 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sakatlar Konfderasyonu Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, felaketin 17. Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Allah bu tür felaketi bir daha bu ülkeye yaşatmasın" dedi.

Başkan Çelebi, Resmi raporlara göre depremde 17.480 kişi öldü, 23.781 kişi yaralandı, 505 kişi sakat kaldı. 285.211 konut, 42.902 işyeri hasar gördüğünü ifade etti.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yaptığı açıklamada, "17 Ağustos 1999 saatler 03.02'yi gösterirken meydana gelen, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve on binlerce insanımızın da yaralanmasına yol açan Marmara Depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. 17 Ağustos sabahına başta Gölcük olmak üzere çevre şehirlerle beraber tüm Türkiye, kara bir kabusla uykusundan uyandı. O geceden yükselen acı çığlık Tüm Türkiye yi yasa boğdu. 7,4 şiddetindeki deprem sadece 45 saniye sürmüş olmasına rağmen, yerini bir ömür boyu sürecek acılara bıraktı. O gece en yakınlarını, hayat arkadaşını, annesini, babasını, çocuğunu kaybeden felaketi birebir yaşayanlarla birlikte her birimizin hafızasında o anlar hala canlı durmaktadır. Unutmak mümkün mü? Hafızalarımızdan silemediğimiz, hatırlamak dahi istemediğimiz, 17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız bu büyük yıkımın üstünden 17 yıl geçti. Türkiye tarihinin en ağır hasarlarından birine neden olan depremde binlerce ev ile işyeri de kullanılamaz hale geldi. Manevi değerlerin yanında kaybolan maddi değerler ile birlikte 16 milyon kişi bu depremden etkilendi. Şüphesiz yaşanan her afetin ve buna bağlı olarak ortaya çıkan sonuçları ağırdır. O günlerde herkes birbirine buralarda bir daha yaşam olur mu? Diye sorarken, depremden etkilenen şehirlerimiz bugün yeniden filizlenerek büyümüş ve geleceğe dair önemli mesafeler almıştır. Devletimiz, Milletimizle el ele vererek yaraların sarılması ve yeniden yapılanma çalışmaları için yoğun bir çaba göstermiştir. Bu vesileyle 17 Ağustos depreminde hayatını kaybetmiş bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Allah milletimizi devletimizi her türlü afetlerden, iç ve dış tehditlerden korusun. Cenab-ı Allah'tan yüce milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Marmara Depreminde 505 Kişi Sakat Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement