Marmara Depreminin 17. Yıl Dönümü'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

Marmara Depreminin 17. Yıl Dönümü'ne Doğru

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (Mag-Der) Başkanı Sabri Karaçam, ekonomisi güçlü devletlerin bile bir afet anında çaresiz kaldığını ve halkın örgütlü olması halinde sorunların daha kısa sürede çözüleceğini söyledi.

10.07.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (Mag-Der) Başkanı Sabri Karaçam, ekonomisi güçlü devletlerin bile bir afet anında çaresiz kaldığını ve halkın örgütlü olması halinde sorunların daha kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Mag-Der Başkanı Karaçam, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak Marmara Depreminin 17. yıl dönümü kapsamında birçok etkinlik yapacaklarını bildirdi.

Afet bilinç eğitimlerinin önemini kavratmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Karaçam, şunları kaydetti:

"Çat kapı olarak belirleyeceğimiz evlere giderek belirlenmiş kriterlere göre en iyi afete hazır ev ve aileyi seçeceğiz. Dereceye girmiş ailelere 16 Ağustos'ta Deprem Anıtı'nda sponsorlardan temin edeceğimiz çeşitli hediyeleri vereceğiz. İsteyen belirli sayıda aileye gidip, afet bilinç eğitimi vereceğiz. Afet öncesi yapılacak yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması amaçlı çalışmalar yapacağız. Risklerin belirlenmesi, eşyaların sabitlenmesi gibi."

Amaçlarının büyük deprem olmadan riskleri azaltmak olduğunu vurgulayan Karaçam, "Şu bir gerçek, yaralanma, hayati tehlikeler yapısal olmayan risklerin yok edilmemesinden kaynaklanmaktadır. 1999 depreminde bunu yaşadık. Cam kırılmasından dolayı, dolapların devrilmesi sonucu yaralanmalar deprem anında yapılan yanlışlıklardan kaynaklanmıştır. Vatandaşlara bu bilinci aktarmalıyız." ifadesini kulandı.

Deprem anında vatandaşlara çok iş düştüğüne dikkati çeken Karaçam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomisi güçlü devletler bile bir afet anında çaresiz kalmaktadır. Halk örgütlü olursa sorunlar daha kısa sürede çözülür. Gelin Mag eğitimi alın, herhangi bir afet anında bir can kurtarılmasına yardımcı olun. Bu bölgede oluşacak bir depremde 6 il ve Türkiye nüfusunun üçte biri etkilenecektir. Böyle bir deprem ?olduğunda İstanbul'da 30 bin binanın ağır hasar görüp yıkılacağı belirtilmektedir. Mahalle düzeyinde örgütlenmiş olan mahalle afet gönüllülerine çok iş düşecektir. Bunun için mahalle afet gönüllüleri desteklenmeli."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmara Depreminin 17. Yıl Dönümü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement