Marmaris'e Yarım Saat Yağan Sağanak Hayatı Felç Etti - Son Dakika
Güncel

Marmaris'e Yarım Saat Yağan Sağanak Hayatı Felç Etti

Marmaris\'e Yarım Saat Yağan Sağanak Hayatı Felç Etti

Marmaris'te, gece boyunca yağan sağanak yağmur tepeler ve yüksek kesimlerden nehir ve kanallar aracılığıyla gelen çamur, denizi kahverengiye boyadı.

14.11.2014 17:42  Güncelleme: 16:47

İlçe merkezinden Siteler Mahallesi Turban Mevkii'ne kadar uzanan 8 kilometrelik kıyı şeridi ile Yat Limanı'nda bulunan Azmak Deresi'nde kirlilik had safhaya ulaştı. Azmakta bağlı bulunan 11 balıkçı teknesi ise su alıp battı.

Marmaris Belediyesi ekipleri, gece boyunca sürdürdüğü tıkanan mazgal ve rögarları açmak, yolları temizleme çalışmalarını devam etti. Büyükşehir yasası sonrası köy statüsünü kaybeden Karacasöğüt, Çamlı ve Hisarönü ve İçmeler Mahallesi'nde sebze-meyve seraları zarar gördü. Çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu.

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı, telsizlerle kaptanlara anons ederek denize açılmamalarını ve dikkatli olmalarını istedi. Polis ve zabıta ilçe genelinde trafik akışını sağlamak amacıyla tedbir aldı. Ekipler, ev ve iş yerlerine su basan işletmeleri tespit etmek için çalışma başlattı.

22 YIL SONRA İKİNCİ BÜYÜK YAĞIŞ

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "İlçemiz de 24 saat içinde metrekareye 250 kilogram yağış düştü. Yağmurun en şiddetli olduğu anlar dün saat 21.00-23.00 arası oldu. İki saat içinde metrekareye 151 kilogram yağış düştü. 1992 yılında 24 saat içinde metrekareye 446 kilogram yağış düşmüştü. 22 yıldan sonra ikinci büyük yağış.

Sağanak yağmur bugün akşam saatlerine kadar aralıklı devam edecektir. Cumartesi gününden itibaren ise parçalı bulutlu hava bekleniyor " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'e Yarım Saat Yağan Sağanak Hayatı Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement