Marmaris'te Üç Kıskaçlı Mavi Yengeç İlgi Odağı Oldu - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Üç Kıskaçlı Mavi Yengeç İlgi Odağı Oldu

Marmaris\'te Üç Kıskaçlı Mavi Yengeç İlgi Odağı Oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde balıkçıların ağına takılan 3 kıskaçlı mavi yengeç, balık halinde ilgi odağı oldu.

20.08.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde balıkçıların ağına takılan 3 kıskaçlı mavi yengeç, balık halinde ilgi odağı oldu. İlginç yengeç incelenmek üzere Su Ürünleri Fakültesi'ne gönderildi.

Marmaris'te avlanmak için Gökova Körfezi'ne açılan balıkçı Mutlu Güven'in ağına mavi yengeç takıldı. Yengecin sol bacağında bir yerine iki kıskaç olduğunu fark eden Güven, yengeci Marmaris Balık Hali'ndeki iş yerine getirdi. Halde balık alan vatandaşlar ve balıkçı esnafı, ilk defa gördükleri 3 kıskaçlı yengeci şaşkınlıkla inceleyip fotoğraflarını çekti.

Marmaris Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi balıkçı Ergün Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, yengeçlerin normalde ön bacaklarında 2 kıskaç olduğunu belirtti. 20 yıldır balıkçılık yaptığını ve çocukluğunun denizde geçtiğini söyleyen Güven, "Ancak bu şekilde kıskaç yapısına sahip yengeci ilk defa görüyorum" dedi.

Yengecin ayak yapısının mutasyona uğramasının nedenini bilemediklerini kaydeden Güven, yengeci incelenmesi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünler Fakültesi'ne göndereceklerini kaydetti. Güven, kendileri gibi hale alışveriş için gelen vatandaşların da yengeci görünce şaşırdıklarını ve fotoğraflarını çektiklerini dile getirdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Üç Kıskaçlı Mavi Yengeç İlgi Odağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement