Marmaris'te yaralı flamingo kurtarma operasyonu - - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te yaralı flamingo kurtarma operasyonu -

Marmaris'te denizde bulunan yaralı bir flamingo kurtarıldı.

10.04.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te denizde bulunan yaralı bir flamingo kurtarıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Marmaris Yat Limanı'nda yaralı olduğu için uçamayan flamingoyu fark eden vatandaşlar, belediye görevlilerine haber verdi. Bölgeye gelen belediyenin yat limanı ve zabıta görevlileri, bir süre kuşun kayalıklara çıkmasını bekledi.

Marmaris'te ilk defa bir flamingo görev çok sayıda vatandaşın deniz kenarına toplanması nedeniyle yaralı flamingo, karaya çıkmadı. Bunun üzerine görevliler kurtarma operasyonu başlattı.

Belediye veterinerinin gözetiminde botla denize açılan görevliler, balık tutmada kullanılan kepçeyle flamingoyu yakalayarak karaya çıkardı. Veteriner tarafından kontrol edilen flamingonun ayağından ve kanadından yaralı olduğu anlaşıldı. Kuşun yaralarının silahla atılmış saçmalardan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Daha sonra zabıta müdürlüğünün aracına konulan yaralı kuş, tedavi edilmek üzere Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Flamingonun tedavisinin ardından doğaya bırakılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Marmaris Şube Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

Flamingonun kurtarılma operasyonunu takip edenlerden Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, aldıkları ihbar üzerine bölgeye geldiklerini, tahmin ettikleri gibi kuşun insan kaynaklı yaralandığını gördüklerini söyledi.

Flamingoların Marmaris'te görülmediklerine işaret eden Kutengin, ilçeye nasıl geldiğinin araştırılması gerektiğini anlattı. Flamingonun vurulmasına tepki gösteren Kutengin, "İnsanların bu kadar güzel bir kuştan ne istediklerini anlamaktan güçlük çekiyoruz" dedi.

Marmaris\'te yaralı flamingo kurtarma operasyonu -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmaris'te yaralı flamingo kurtarma operasyonu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement