Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

Mart Dünya Kadınlar Günü

Hatay Valisi Ercan Topaca, son dönemlerde aile ve toplumun en önemli değeri olan kadınların maruz kaldığı şiddet eylemlerinin herkesi derinden üzdüğünü belirtti.

06.03.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Ercan Topaca, son dönemlerde aile ve toplumun en önemli değeri olan kadınların maruz kaldığı şiddet eylemlerinin herkesi derinden üzdüğünü belirtti.

Topaca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayılmadığı mesajında, günümüz dünyasında toplumların gelişme düzeyini gösteren kriterlerden birisinin de o ülkedeki kadınların özgürlüğü, saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeriyle ölçülmekte olduğunu kaydetti.

Türk kadınının tarihin her döneminde eşi, ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakarlıklarla en üst değere layık olduğunu ifade eden Topaca, kadınların sosyal ve ekonomik hayatın her alanında önemli roller üstlenerek, toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde saygıdeğer yerini almasını bildiğini vurguladı.

Ülkemizde, birçok dünya devletinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınarak kadına ve kadın haklarına verilen değeri tüm dünyaya gösterdiğini, bu alanda örnek olduğunu belirten Topaca, mesajında şunlara yer verdi:

"Son dönemlerde aile ve toplumunuzun en önemli değeri olan kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet eylemleri hepimizi derinden üzmektedir. Bu üzücü olayların yaşanmaması ve kalıcı çözümü için başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarından bütün bireylere kadar herkese önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde, devletin bütün kurumlarıyla yanlarında olduğunu özellikle belirtmek isterim. Kadın haklarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan her türden çalışmanın artarak devam etmesini diler, özelde ilimizde yaşayan kadınların genelde ülkemiz ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement