Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

Mart Dünya Kadınlar Günü

SARAYBOSNA/ Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bosna Hersek ve Hırvatistan'da çeşitli etkinlikler düzenlendi, şehir merkezilerindeki sokaklar çiçek ve hediyelik eşya satıcılarıyla doldu.

08.03.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SARAYBOSNA/ Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bosna Hersek ve Hırvatistan'da çeşitli etkinlikler düzenlendi, şehir merkezilerindeki sokaklar çiçek ve hediyelik eşya satıcılarıyla doldu.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en işlek caddelerinden Ferhadiye'de çiçekçiler sabah saatlerinde tezgah kurdu.

Her yaştan çok sayıda Saraybosnalı erkek, eşlerine, annelerine ya da kız arkadaşlarına vermek üzere Ferhadiye'deki satıcılardan çiçek ve hediyelik eşya satın aldı.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Ban Yelaçiç Meydanı da kırmızı güllere büründü.

Güzel havayı fırsat bilen Zagrebliler, sevdikleriyle şehir merkezine akın ederken, erkekler annelerine, eşlerine ve kız arkadaşlarına meydandaki satıcılardan kırmızı gül aldı.

Zagreb Büyükşehir Belediye Başkanı Milan Bandiç de şehir merkezinde kurulan stantta kadınlara çiçek dağıtırken "Zagreb'den daha güzel olan sadece Zagrebli kadınlardır" dedi.

Bu arada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Saraybosna'da, bazı sivil toplum kuruluşlarınca "Bosna Hersek'teki Tüm Kadınlar İçin İnsan Hakları" konulu seminer düzenlendi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Tuzla şehrinde de Roman kadınlar, "Ayrımcılığa Hayır" sloganı altında düzenledikleri etkinlikte, kırmızı karanfil dağıttı.

Anneler Günü, Öğretmenler Günü gibi özel günlerin çok yaygın olmadığı Balkan ülkelerinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne büyük önem veriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement