Masterler Kış Yüzme Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Masterler Kış Yüzme Şampiyonası Sona Erdi

Alanya ilçesinde düzenlenen Masterler Kış Yüzme Şampiyonası, sona erdi.

15.02.2015 17:05

Alanya ilçesinde düzenlenen Masterler Kış Yüzme Şampiyonası, sona erdi.

Alanya Belediyesinin ev sahipliğinde Olimpik Yüzme Havuzu'nda 13 Şubat'ta başlayan şampiyonada sporcular, 50, 100, 200, 400, 800 metre serbest, 50, 100 ve 200 metre sırtüstü, kelebek, kurbağalama, bayrak kategorilerinde yarıştı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Acuner, AA muhabirine, Alanya'da yerel yönetimin destekleriyle başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

37 takımdan 200'ü aşkın yüzücünün katıldığı şampiyonanın kendileri için önemli olduğunu ifade eden Acuner, "Alanya'da 800 metreye giren sporcular arasından İstanbul'da yüzülecek Avrasya Maratonu'na gideceklerin seçmesi olacak. Ayrıca bu yıl Kazan'da yapılacak dünya şampiyonasına ve Avrupa şampiyonasına buradan arkadaşlarımız dereceleriyle seçilecekler ve orada yarışacaklar" dedi.

2015 Kazan Dünya Yüzme Şampiyonası'nda yarışmanın kendileri için çok anlamlı ve değerli olduğunu kaydeden Acuner, daha önce Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen yarışta elde edilen bir birincilik, iki ikinciliğin beklentileri de yukarılara taşıdığını vurguladı. Bunun şampiyonaya katılacak sporculardaki yükü daha da ağırlaştırdığını dile getiren Acuner, "Buraya katılacak sporcuların misyonları artık daha fazla. Madalyasız hiçbir şampiyonadan dönmememiz gerekiyor. Biz bunun mücadelesi ve çalışması içerisindeyiz" diye konuştu.

Şampiyona, masterlerin ardından düzenlenen Anadolu Çocukları Yüzme Şenliği'yle tamamlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Masterler Kış Yüzme Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement