MATSO'dan Manavgat'a Işık Tutacak Ekonomik Rapor - Son Dakika
Güncel

MATSO'dan Manavgat'a Işık Tutacak Ekonomik Rapor

MATSO tarafından hazırlatılan, Manavgat'ın sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını objektif bir şekilde ele alarak kılavuz ve yol gösterici niteliği taşıyan "Ekonomik Rapor 2013" kitapçığı çıkarıldı.

13.10.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından, Manavgat'ın sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını objektif bir şekilde ele alarak yapılan çalışmalara yön verme ve geleceğin sağlam temeller üzerinde kurulmasında kılavuz ve yol gösterici niteliği taşıyan "Ekonomik Rapor 2013" kitapçığı çıkarıldı. Kitapçık, Oda üyeleri ve yatırımcıların hizmetine sunuldu.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, "Ekonomik Rapor 2013" kitapçığının üniversitelerde görev yapan profesörler tarafından hazırlandığını belirterek Manavgat'ın sosyal, kültürel ve ekonomik yapısının ele alındığını, ilçeye yatırım yapmak isteyenler içinde kılavuz ve yol gösterici niteliği taşıdığını söyledi. Ekonomik Rapor 2013" kitapçığının mevcut durumları ortaya koymada, yapılan çalışmalara yön vermede ve geleceği sağlam temeller üzerinde şekillendirmede önemli bir işlevi yerine getirebileceğinin altını çizen Boztaş, analitik değerlendirmelerle ilçedeki gelişmeler ve beklentiler üzerine kurgulamak ve bundan hareketle geleceği biçimlendirmede önemli olacağını kaydetti.

Raporda ilk defa Manavgat ilçesi vizyon ve misyon tanımlamaları yapıldı

Ekonomik Rapor'un ilk defa Manavgat ilçesi için vizyon ve misyon tanımlamaları yapılarak, temel değerler ve kalite politikasını da içeren bir biçimde hazırlandığını anlatan Başkan Boztaş, "Kurum olarak her yıl Manavgat'ın sosyal ve ekonomik yapısını ortaya koyan, "Ekonomik Rapor" çalışmasını Dünya, Türkiye ve Antalya ekonomisinde meydana gelen değişme, kırılma ve gelişmelerle birlikte yayımlamaya özen göstermekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma, Manavgat'ın sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı içinde yer alan bütün unsurların bugünkü durumunu, potansiyelini objektif bir şekilde gözler önüne sererken, geleceği hakkında da bizlere bilgiler vermektedir. Bu raporda ilk defa Manavgat ilçesi vizyon ve misyon tanımlamaları, temel değerler ve kalite politikasını da içeren bir biçimde hazırlanmış ve siz değerli üyelerimize, yerelde ve merkezde karar vericilere sunulmuştur. Bu doğrultuda Odamız, "Ekonomik Rapor 2013" çalışmasını hazırlayarak yayımlamıştır. Raporumuzu; birinci bölümü "Dünyada -Türkiye Gelişmeler ve Antalya", ikinci bölümü "Manavgat İlçesinde Sosyo-kültürel Yapı" ve üçüncü bölümü "Manavgat İlçesinde Ekonomik Yapı", dördüncü bölümü "Manavgat İlçesinde Altyapı", beşinci bölümü "Manavgat İlçesi Gelişme Dinamikleri ve Arayışları", altıncı bölümü "Dışsal Dinamikler ve Manavgat İlçesi", yedinci bölümü "MATSO Vizyon ve Misyon Tanımlamaları", sekizinci bölümü "MATSO Temel Değerleri ve Kalite Politikası" ve sonuç bölümünü oluşturan dokuzuncu bölümü "Manavgat İlçesi Gelişmesine Yönelik SWOT Analizi" oluşturmaktadır. Ayrıca bu konulara ilaveten 2013 yılı Oda faaliyetlerine de yer verilmiştir. Bilgiler; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve Odamızın derlemelerinden elde edilmiştir. Rapor hazırlanırken, sağlıklı ve doğru bilgi elde etmenin zorluğuna rağmen en güncel ve en doğru bilginin kullanılması için dikkatli bir tutum sergilenmiştir" dedi.

Raporun hazırlanmasında emeği geçen herkese,teşekkür eden Boztaş, "Manavgat'ımıza, tüm üyelerimize, hemşerilerimize ve diğer ilgilenenlere katkıda bulunacağını umuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MATSO'dan Manavgat'a Işık Tutacak Ekonomik Rapor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement