Meclis Polisine Mülakat - Son Dakika
Güncel

Meclis Polisine Mülakat

Coşkun Ergül - Meclis'in yakında açılması beklenen Yeni Halkla İlişkiler Binası'nda görevlendirilecek 120 polis için sözlü mülakat yapıldı.

14.04.2013 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Coşkun Ergül - Meclis'in yakında açılması beklenen Yeni Halkla İlişkiler Binası'nda görevlendirilecek 120 polis için sözlü mülakat yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Meclis yönetimi, yapımında son aşamaya gelinen Yeni Halkla İlişkiler Binası için yeni emniyet görevlileri almaya karar verdi.

Meclis'te görevlendirilecek yeni polisleri seçmek üzere, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu başkanlığında komisyon oluşturuldu.

Meclis'te çalışmak için 360 polis başvurdu. Bu polislerden yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan 180'i mülakata çağrıldı. 20'si kadın 145 polisten yaklaşık 120'si komisyon tarafından tek tek mülakata alınarak seçildi.

-20'si Milli Saraylar'da görev yapacak-

Türkiye'nin her yerinden başvuran polisler arasından seçilenlerin 20'si, Milli Saraylar'da görev yapacak.

Neziroğlu başkanlığındaki komisyonda, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, TBMM Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk, Daire Başkan Yardımcısı Mahir Kahraman, Strateji Geliştirme ve Destekleme Şube Müdürü Cengiz Demir, Daire Başkanlığı İdari Büro Amiri Fikret Aydın ve psikolog komiser Alper Şahin yer alıyor.

TBMM Koruma Daire Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği'ne göre, Meclis'te görevlendirilen emniyet personeli, ilgili yönetmeliği göre teklifle yeri değiştirilmeyen, 2. bölge hizmetini yapan veya en fazla iki kez ertelemesi yapılan, aylık kesimi ve kıdeme müessir ceza almayan personel arasından seçiliyor.

Polis memurları, başpolis memurları ve komiser yardımcılarının 36, komiser ve başkomiserlerin ise 42 yaşından gün almaması; erkek polislerin 175 cm, kadın polislerin ise 170 cm boyundan az olmaması gerekiyor.

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meclis Polisine Mülakat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement