Meclis Toplantısında Festival Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Meclis Toplantısında Festival Değerlendirmesi

Meclis Toplantısında Festival Değerlendirmesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin belgesel kategorisindeki bazı üyelerinin çekilmeleriyle ilgili olarak, "Festival başkanı olarak tartışmaların dışında kalıyorum.

08.10.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin belgesel kategorisindeki bazı üyelerinin çekilmeleriyle ilgili olarak, "Festival başkanı olarak tartışmaların dışında kalıyorum. Dışımızdaki tartışmaların içerisine bugün itibariyle girmiyorum, girmeyeceğim.Ama bunları değerlendireceğimiz gün ve zaman gelecektir" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Ekim ayı meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ASAT toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ndeki son gelişmeler değerlendirildi.

FESTİVALE DAİR BİZİ COŞKULANDIRAN BİR ŞEY YAŞAYAMADIK

Reyan Tuvi'nin Gezi olaylarıyla ilgili belgeseliyle başlayan sansür ve jüri istifalarının ardından 11 belgesel filminin festivalden çekilmesiyle yaşanan süreç üzerine CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya gündem dışı söz aldı. Bu yıl festivalin sansür ve tartışmaların gölgesinde kaldığını iddia eden Başkaya, "Festivale dair, kenti heyecanlandıran, bizleri coşkulandıran bir şey yaşayamadık. İnşallah bu festivali yüz akıyla kutlar ve tamamlarız diye düşünüyorum" diye konuştu.

TÜREL; "KRİZLERİ ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞIRIZ"

Antalya'nın Türk ve dünya sinemasına 51 yıldır destek olan bir kent olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, "Biz bir sanatsal etkinlik yapıyoruz. Sansür veya benzeri uygulamaları, oto sansürü hiçbir şekilde kabul edebilecek bir anlayışa sahip değiliz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tartışmaların içine girmeyi uygun bulmadığını ifade eden Türel, şunları söyledi:

"Sanatsal tartışmaların sanat çevrelerinde yapılması, siyasetin dışında tartışmalar olması benim şahsen en büyük temennimdir. Bir takım gündemi işgal eden, gündemde yer bulan hususlar olmuştur. Ancak benim şahsi kanaatimin sansürden yana değil, tamamen sansüre karşı olduğumu ifade ediyor ve bu tartışmaların tamamen dışında, festival başkanı olarak, büyükşehir belediye başkanı olarak kaldığımı özellikle belirtmek istiyorum. Biz krizleri çözmek için uğraşırız. Kriz ortaya çıkarmak bizim işimiz olmaz. Bizim işimiz yöneticiler olarak, krizleri ortadan kaldırmaktır. Ben şahsen bunun için elimden gelen her türlü gayreti, böylesine önemli bir sanatsal etkinliğin en güzel şekilde olması için ortaya koyuyorum, koymaya da devam edeceğim. Dışımızdaki tartışmaların içerisine bugün itibariyle girmiyorum, girmeyeceğim. Ama bunları değerlendireceğimiz gün ve zaman gelecektir."

Festival komitesinin dün konuyla ilgili bir açıklama yaptığını aktaran Türel, "Onların da sansür ve oto sansüre karşı oldukları beyanları gazetelerde yer almıştır. Biz inşallah hep birlikte, sizlerin de katılımıyla, Antalyalı hemşehrilerimizin de katılımıyla çok güzel bir festivali siyaset bulaşmadan, siyasetin dışında, kültüre bir destek olmak adına icra etmek istiyoruz. Amacımız gayemiz budur. Bunun için çalışıyoruz ve çalışacağız" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meclis Toplantısında Festival Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement