Mehmet Akif Ersoy Develi'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy Develi'de Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Develi\'de Anıldı

İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

12.03.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

94 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulüyle alakalı programa ilçe protokolüyle birlikte Develi halkından da yoğun katılımı oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını okul müdürü İbrahim Yılmaz yaptı. Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı animasyon filmin akabinde "Bayraksız Olamam" ve "Uyan" adli şiirler seslendirildi. İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan İstiklal Marşı Oratoryosu'nun gösterisinin ardından "Taceddin Dergahında Akif" isimli, Mehmet Akif'in ne şartlar altında İstiklal Marşını yazdığı konu edinen oyun sergilendi. Program sonunda İstiklal Marşının güzel okunmasıyla alakalı yarışmada dereceye giren ve yine bu alanda kompozisyon ve resimleriyle dereceyi hak eden öğrencilere ilçe protokolü tarafından hediyeler verildi.

İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan programın sonunda Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar "Bizlere bu anlamlı günde böylesine güzel program hazırlayan okul idaresi ve öğrencilerini ayrı ayrı kutluyorum. Milli hafızamızda unutulmaz yeri olan Mehmet Akif'in ve ölümsüz eseri olan Milli Marşımızın kabulünün 94. Yıl dönümünde Mehmet Akif'i ve verilen mücadeleleri çok iyi anlamak ve anlatmak durumundayız. 94 yıl önce kabul edilmiş Milli Marşımız bir ömür dilimizden düşmeyecektir" diye konuştu.

Develi Kaymakamı Enver Ünlü ise, "Türk Milleti'nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutluyoruz. Merhum Mehmet Akif'in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti'nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy Develi'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement