Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayısının 1,50'den 1,70'e çıkarılmasını ve hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılmasını sağladıklarını bildirdi.

23.08.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayısının 1,50'den 1,70'e çıkarılmasını ve hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılmasını sağladıklarını bildirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Kamu İşveren ile Kamu Görevlileri Sendikaları heyetleri arasında anlaşmayla sonuçlanan görüşmelerin ardından imzalanan toplu sözleşme metninde özel hizmet tazminatı yansıtma oranlarının artırıldığını ve memur emeklilerinin maaşlarına ayrıca 100 lira zam yapıldığını belirtti.

Emekli kamu görevlilerinin maaş artışının yanında emekli ikramiyelerinde de 3 bin 765 lira artış sağlandığına dikkati çeken Yalçın, emeklilere yapılan zam oranının yüzde 19,1'e denk geldiğini kaydetti.

Gelecek yıldan itibaren uygulanmak üzere sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için "Bilim Kurulu" oluşturulmasına da karar verildiğini vurgulayan Yalçın, "Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayısının 1,50'den 1,70'e çıkarılmasını ve hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılmasını sağladık" ifadesini kullandı.

Yalçın, "Cuma namazına gitmek isteyenlerle ilgili düzenleme, ibadet hürriyetine ilişkin önemli bir kazanım" değerlendirmesinde bulundu.

Öğretmenlere müjde

Açıklamaya göre, imzalanan sözleşmenin ardından 5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisini ilgilendiren 212 kazanım elde edildi. Kazanımların bütçeye getirdiği yük ise 20 milyar lirayı buldu.

Sözleşme gereği 2016 için yüzde 6+5 ve 2017 için yüzde 4+3 oransal zammın yanı sıra enflasyon farkı da ödenecek. Görüşmelerin ilk günü mutabakata varılan ilave bir derece ve eş durumu özrüne ilişkin hükümler de sözleşmede yer aldı. Buna göre, 2005'ten sonra göreve başlayan kamu görevlilerine ilave 1 derece verilecek ve eş durumu özrü süresi 3 yıldan 1 yıla indirilecek.

2016 yılı için nöbet tutan öğretmenlere aylık brüt 98 lira, 2017 yılı için 140 lira nöbet ücreti ödenecek. Öğretmenlerin sınav görevine ilişkin düzenleme ile sınav ücretinde yüzde 271 artış sağlandı.

Sözleşmenin yürürlüğe girmesiyle daha önce MEB'in merkezi sınavlarında 45 lira olarak ödenen oturum başı ücreti 122 liraya çıkarıldı. Düzenlemeye göre hafta sonu 4 oturumda görev alan bir öğretmen, 480 liraya kadar sınav ücreti alabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement