Meram'da Aile Eğitim Seminerleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Meram'da Aile Eğitim Seminerleri Başladı

Meram\'da Aile Eğitim Seminerleri Başladı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Ramazan Arı’nın konuşmacı olarak katıldığı aile eğitim seminerleri başladı.

12.10.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Ramazan Arı'nın konuşmacı olarak katıldığı aile eğitim seminerleri başladı.

Meram Belediyesi, toplumun temel yapı taşı olan aile içindeki sıkıntıların asgariye indirilmesi, eşler arasında sağlıklı iletişimin kurulması ve çocuk yetiştirmede yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla 6 seanstan oluşan aile eğitim seminerlerini başlattı. Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Arı'nın konuşmacı olarak katıldığı ilk seminer Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu haftaki eğitimin konu başlığı "Çocuklarımızı Nasıl Bu Hale Getirdik?" idi. Prof. Dr. Arı, tiyatro gösterileri eşliğinde bu konuyla ilgili ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Aileler olarak çocukların eğitimine büyük önem verdiğimize dikkat çeken Arı, "Ebeveynler olarak çocuklarımız için her şeyi yapmayı göze alırız. Fakat çocuklarımızı eğitirken kendi bildiğimiz doğrulardan vazgeçemeyiz" dedi.

"ÇOCUKLARI TEHDİT ETMEYİN"

Çocukları yetiştirirken daha çok onların olumsuz davranışlarına odaklandığımıza vurgu yapan Prof. Dr. Ramazan Arı, "Buna kendi sıkıntılarımız da eklendiğinde daha fazla hata aramaya başlarız. Çocuklarımızı ne kadar çok sevdiğimizi ancak onların yokluklarında daha iyi anlayabiliriz. Çocuklarını 'Şöyle yaparım, döverim' gibi bir takım ifadelerle tehdit eden anne babalar, özellikle 2-3 yaş döneminde onların korkmalarına ve güven duygularını kaybetmelerine zemin hazırlarlar. Çocuk eğitiminde öfkeyle karar vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Aile eğitim seminerleri, Prof. Dr. Ramazan Arı'nın katılımıyla Konevi Kültür Merkezi'nde ayda 2 defa düzenlenecek. Seminerlerde ergen çatışmaları, eşler arası iletişim, ailenin önemi, aile içi iletişim gibi konular ele alınacak. 6 seanstan oluşan Aile Eğitim Seminerleri'nin tamamına katılan kişilere katılım sertifikası verilecek. Seminerlere katılmak isteyenlerin Konevi Kültür Merkezi'nin 323 00 51 numaralı telefonundan randevu alması gerekiyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da Aile Eğitim Seminerleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement