Meram'da Toplumsal Eğitim Seminerleri - Son Dakika
Güncel

Meram'da Toplumsal Eğitim Seminerleri

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Toplumsal Eğitim Seminerleri'nin dördüncüsü gerçekleştirildi.

24.01.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Toplumsal Eğitim Seminerleri'nin dördüncüsü gerçekleştirildi.

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Konevi Kültür Merkezi'ndeki programda, Osmanlı'da hayır ve hasenat kültürünün çok yaygın olduğunu söyledi.

Vakıf kültürünün Osmanlı'yı bir hayır kurumu haline getirdiğini ifade eden Bahadıroğlu, "Bu vakıf sistem, Osmanlı'da toplumsal barışın dinamosuydu. Vakıflar aracılığıyla gayrimüslimlere bile yardım edilirdi. Ecdadımız hayır ve hasenatı bir kültür haline getirmiş ve toplumun geneline yaymıştır" diye konuştu.

Bu kültürün milletimizce devam ettirildiğini belirten Bahadıroğlu, şöyle devam etti:

"Bu güzel haslet milletimizde şimdi de devam etmektedir. 2,5 - 3 milyonluk Suriyeli kardeşimizi en güzel şekilde ağırlamamız bu kültürün bir sonucudur. Osmanlı'da hakkıyla fitre ve zekat verilirdi. Toplumda kıskançlıklar gelişmez, sınıflar ve zengin fakir uçurumu oluşmazdı. Fransız bir gezgin Osmanlı toplum yapısında dilenciliği bir meslek olarak yapan gruba rastlamanın imkansız olduğunu söylüyor. Bu vakıf sistemi Osmanlı'da toplumsal barışın dinamosuydu. Bu vakıflar aracılığıyla gayrimüslimlere bile yardım edilirdi."

Konuşmaların ardından Bahadıroğlu, kitaplarını imzalayarak okurlarıyla sohbet etti.

Programa, Meram Belediye Başkan Vekili Mustafa Asım Güney, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, AK Parti Konya İl ve İlçe Teşkilatlarından yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meram'da Toplumsal Eğitim Seminerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement