Meram'da Yer Altı Konteynerler Yaygınlaştırılıyor - Son Dakika
Yerel

Meram'da Yer Altı Konteynerler Yaygınlaştırılıyor

Meram\'da Yer Altı Konteynerler Yaygınlaştırılıyor

Daha temiz ve modern bir Meram için yer altı çöp konteyneri uygulamasını yaygınlaştırdıklarını belirten Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, "Şu ana kadar bin 200 adet yer altı çöp konteynerinin montajı yapıldı.

07.09.2014 14:53

Daha temiz ve modern bir Meram için yer altı çöp konteyneri uygulamasını yaygınlaştırdıklarını belirten Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, "Şu ana kadar bin 200 adet yer altı çöp konteynerinin montajı yapıldı. Özellikle doğal gaz kullanımının yaygın olduğu bölgelerde bu uygulamayı artıracağız" dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçenin farklı mahallelerindeki yeni nesil yer altı çöp konteyneri montajlama çalışmalarını denetledi. Temizlik İşleri Müdürü Şaban Dişçi, uygulama hakkında Başkan Toru'ya bilgi verdi. Daha sağlıklı ve daha temiz bir çevre için temizlik hizmetlerine verdikleri öneme işaret eden Başkan Toru, "İlçemizde şu ana kadar bin 200 adet modern yer altı çöp konteynerinin montajı yapıldı. Genellikle doğal gaz kullanımının yaygın olduğu bölgelerde bu tip konteynerleri tercih ediyoruz. Her bir konteyner 5 metreküplük çöp almaktadır. Dolayısıyla buraya yerleştirilen 2 adet yer altı çöp konteyneri, yer üstünde bulunan 24 adet çöp konteynerinin aldığı çöpü alabilmektedir. Görüntü olarak daha güzel bir çevre oluşumuna katkı sunan bu sistem, kötü kokuları içinde tuttuğu gibi çöp suyu sızıntısına ve çöplerin etrafa yayılmasına da engel oluyor. Bu sistemi talep doğrultusunda sitelerin içine de kuruyoruz" diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, doğal gaz ve telekom hattı nedeniyle yer altı çöp konteyneri yerleştiremedikleri sokaklara da metalden yapılan yer üstü çöp konteynerlerini yerleştirdiklerini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da Yer Altı Konteynerler Yaygınlaştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement