Mercedes Maybach S-Serisi Türkiye'de - Son Dakika
Otomobil

Mercedes Maybach S-Serisi Türkiye'de

Mercedes Maybach S-Serisi Türkiye\'de

Maybach S-Serisi'nin dış tasarımında dikkat çeken özelliği arka kapısının S-Serisi'ne göre 66 mm kısaltılmasıyla arka koltukların kapı çizgisinin gerisinde kalmasıdır.

28.03.2015 02:06  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maybach S-Serisi'nin dış tasarımında dikkat çeken özelliği arka kapısının S-Serisi'ne göre 66 mm kısaltılmasıyla arka koltukların kapı çizgisinin gerisinde kalmasıdır.

Maybach S-Serisi'nin özel şoförlü kullanımı için yeni ses seviyesi kontrol sistemi ön tarafta oturanların arka taraftaki yolcularla iletişim kurmasını kolaylaştırıyor. Bu kapsamda Burmester® son teknoloji 3D surround ses sistemi kullanılıyor. Maybach S-Serisi'nin arka kapılarındaki yüksek frekanslı hoparlörler ise çok yönlü ve spiral hareket etme özellikleri ile sesi yolcuya doğru yöneltilebiliyor.

Arka koltuklar, özel ayarlanabilen kinematik sistemi sayesinde konfor sunmayı hedefliyor.

Ön konsolun devamı olarak devam eden opsiyonel sabit arka orta konsol, içecekleri daha uzun süre soğuk/sıcak tutabilen Peltier teknolojisinin kullanıldığı bardak yerleştirme alanları sunuyor.

Arka tarafta iklim kontrolünü sağlamak için standart olarak ikinci bir Thermotronic otomatik klima kontrol sistemi ve ilave iki adet klima bölgesi bulunuyor. Orta konsolun arka tarafında bulunan kontrol paneli, sıcaklık ve hava dağılımının sol ve sağ taraf için ayrı ayrı ayarlanabilmesini sağlıyor. Bu ayarlar, sürücü tarafından Comand Online kullanılarak, otomatik klima kontrol sistemi kapsamında da yapılabiliniyor.

Sindelfingen/ Almanya'da bulunan Mercedes-Benz Otomobil Fabrikası'ndaki Teknoloji Merkezi'nde Eylül 2013 tarihinde kullanıma açılan yeni aeroakustik rüzgar tüneli sayesinde sessiz bir sürüş sunmayı hedefliyor.

Aerodinamik: optimum akış sağlayan Maybach S-Serisi, fabrika değerlerine göre 0,26 Cd değeri ile aerodinami alanında markanın lider konumunu korumasını sağlıyor. Araçta; aerodinamik olarak optimize edilmiş teker ve stop lambası rüzgarlıklarından, arka akstaki geniş kaplama alanına, optimize edilmiş dikiz ayna tasarımından yalıtımlı far çerçevelerine ve hatta hıza bağlı olarak aracın 20 mm'ye kadar alçalma özelliğine kadar çok sayıda aerodinamik optimizasyon uygulanmış.

Akıllı sürüş destek sistemlerinde bulunan tüm güvenlik donanımları, çeşitlendirilerek geliştirilmiş.

PRE-SAFE® PLUS; şehir trafiğinde çarpışmaları önlemeye ve arkadan gelebilecek tehlikeli durumları ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda yayaları algılayarak 50 km/s'e kadar olan hızlarda çarpışmaları önlemek üzere otomatik olarak frenleri harekete geçiriyor, dörtlü flaşörlerini yakıp söndürerek acil durumlarda trafiği uyarıyor.

Direksiyon Yardımcısı ve Start/ Stop fonksiyonu bulunan DISTRONIC PLUS, yolculuk sırasında öndeki araç ile güvenli takip mesafesini koruyor, hızını öndeki araca göre ayarlıyor. Acil Fren Destek Sistemi BAS PLUS, karşıdan gelen trafiği ve yayaları algılayarak sürücü tarafından uygulanan fren gücünü buna göre artırıyor.

Aktif Şerit Takip Yardımcısı, aracın istemsizce şeridi terk etmesi durumunda direksiyonda hissedilir bir titreşimle sürücüyü uyarıyor, gerektiğinde aktif olarak müdahale ederek aracı tekrar şeridine taşıyor.

Adaptif Uzun Far Yardımcısı trafikteki diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmadan uzun farların en aktif şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Gece Görüş Yardımcısı PLUS kullanılan kızıl ötesi ışınlar ve termal görüntüleme teknolojileri sayesinde yolu tarayarak aydınlatma dışında kalan bölgede yaya tespit edildiğinde, otomatik olarak devreye giriyor, gösterge panelinde yayayı gösteriyor ve hem sürücüyü hem de yayayı uyarmak için ilgili taraftaki far yardımı ile üç defa uyarı ışığı yakıyor.

Emniyet kemeri için hava yastığı "Kemer yastığı": Önden alınan darbede göğüs kafesi üzerindeki yükü azaltıyor ve yolcuların yaralanma riskini azaltıyor.

Yeni 9G-TRONIC şanzımana sahip V8 çift turbo motor ile Maybach S 500 ve V12 çift turbo motor ile 7G-TRONIC PLUS otomatik şanzımana sahip, ürün gamının en güçlü aracı olarak öne çıkan Maybach S 600 modelleri lansman sırasında arkadan itiş seçeneği ile sunulurken V8 çift turbo motor ile sunulan Maybach S 500, yılın ikinci yarısında, özellikle kış aylarında çekiş ve sürüş dengesini iyileştiren 4MATIC sistemi ile de sunulmaya başlanacak.

Fabrika verilerine göre Maybach S-Serisi'nin teknik özellikleri:

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Mercedes Maybach S-Serisi Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement