Merhum Gazetecinin Kızıyla Evlenmek İçin Meslektaşlarından İzin İstedi - Son Dakika
Kültür Sanat

Merhum Gazetecinin Kızıyla Evlenmek İçin Meslektaşlarından İzin İstedi

Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çanakkale'de düzenlenen yemek, kız isteme törenine dönüştü Merhum gazeteci Mustafa Sezek'in kızı, annesinin talebi üzerine salondaki basın mensuplarının babasının yerine kendisini Sencer Çetin'e vermesinin ardından sözlendi.

11.01.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, yaklaşık 3 yıl önce kalp krizi sonucu ölen gazeteci Mustafa Sezek'in kızıyla evlenmek isteyen Sencer Çetin (21), "Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla düzenlenen yemekte evlenme teklifinde bulundu. Kız isteme törenine dönüşen yemekte, Sezek'in meslektaşları hep bir ağızdan çiftin mutluluğuna "evet" dedi.

Ezine ve Ayvacık ilçelerinde uzun yıllar gazetecilik yapan Mustafa Sezek'in kızı İpek Sezek (20), Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir restoranda düzenlenen yemekte ilginç bir evlenme teklifiyle karşılaştı.

Avusturya'da elektroteknik mühendisliği eğitimi alan Sencer Çetin, yemek sırasında sunucu Gökhan Bayram'dan izin isteyip mikrofonu aldı. Davetlilerin şaşkın bakışları arasında konuşmaya başlayan ve düşüncelerini aktaran Çetin, İpek Sezek'i sahneye çağırarak diz çöküp evlenme teklifi yaptı.

Sahneye çıkan anne Arzu Sezek, Türk kültüründe önemli bir yer tutan "kız isteme" geleneğinin gerçekleşmesi için merhum eşi yerine salondaki gazetecileri vekil tayin etti. Bunun üzerine Çanakkale Gazeteciler Derneği Başkanı Burak Gezen ve etkinliğe katılan gazeteciler hep bir ağızdan "İpek kızımızı Sencer kardeşimize verdik, gitti" dedi.

Daha sonra çiftin söz yüzüklerini Çanakkale Valisi Ahmet Çınar taktı. Çınar, İpek Sezek ve Sencer Çetin çiftine mutluluklar diledi.

Yüzüklerin takılmasının ardından "söz pastası"nı genç çift kesti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Merhum Gazetecinin Kızıyla Evlenmek İçin Meslektaşlarından İzin İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement