Merkel: İki Taraf da Sorumluluklarını Son Güne Kadar Yerine Getirecek - Son Dakika
Güncel

Merkel: İki Taraf da Sorumluluklarını Son Güne Kadar Yerine Getirecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "İngiltere ve birlik sorumluluklarını son gününe kadar yerine getirecektir. Gelecekte de İngiltere ile işbirliğini dostça devam ettirmeliyiz." dedi.

24.06.2016 13:54  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin AB'den ayrılacak olmasının ardından açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Avrupa Birliği için dönüm noktasındayız. İngiltere sorumluluklarını son güne kadar yerine getirecektir. Gelecekte de İngiltere'yle ilişkilerimizi iyi sürdürmek istiyoruz." dedi.

"GEREKLİ ADIMLARI ATMALIYIZ"

Merkel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını büyük üzüntüyle karşılıyoruz ama metanetli olmalıyız.
Sadece İngiltere'de değil, başka üye ülkelerde de AB projesine inancın sorgulandığını görüyoruz. Bu sorunlar karşısında gerekli adımları atmalıyız. Avrupa Birliği fikrinin aynı zamanda Avrupa barışı kavramıyla eşdeğer olduğunu unutmamalıyız. AB projesinden önce Avrupa'da ne kadar yıkıcı savaşlar yaşandığını biliyoruz. Almanya, Avrupa entegrasyonunun başarıyla gerçekleşmesi için çalışmaya devam edecek. Avrupa Birliği bugün karşı karşıya olduğu sorunları çözecek güçtedir.

"TUSK, HOLLANDE VE RENZİ'Yİ ALMANYA'YA DAVET ETTİM"

Bu dayanışma ve bu Roma sözleşmelerine hitaben 60 yıl öncesinde bu fikir devam etmektedir. Biz hepimiz dünyanın huzursuzluk içinde olduğunu, aynı zamanda bunu Avrupa'da da hissediyoruz, krizleri, savaşları. Binlerce, o kadar çok insan yerlerinden edildi ve öldürüldü ki, Almanya çok özel bir ilgisi ve sorumluluğu vardır. Bu birliğin devam etmesi anlamında, Donald Tusk'a, François Hollande ve Matteo Renzi'yi Berlin'e davet ettim. Pazartesi ise diğer üye ülkelerle Brüksel'de bu konuyu ele alacağız. AB sözleşmelerinde bu düzen ve süreç belirlenmiş durumda.

"HER İKİ TARAF DA SORUMLULUĞUNU SON GÜNE KADAR SÜRDÜRECEK"

Bunun neticesinde İngiltere'nin çıkışıyla ilgili kararlar ona göre alınacaktır. Bu sözleşmeler devam ettiği sürece sorumluluğu, üyeliği devam edecektir ve bu sorumluluğu son güne kadar sürdürmeye yükümlüdür, bu her iki taraf için de geçerlidir. Bizim yapmamız gereken İngiltere'nin işbirliğini dostça devam ettirmek ve Alman vatandaşlarının ekonomik çıkarlarını dikkate almamız gerekiyor.

Doğru cevabı verebilmek için bütün federal hükümet üyeleriyle kendimi bu konuya angaje ediyorum."

Merkel: İki Taraf da Sorumluluklarını Son Güne Kadar Yerine Getirecek

Son Dakika Güncel Merkel: İki Taraf da Sorumluluklarını Son Güne Kadar Yerine Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Zzr: AB nin dağılısını zevkle seyrediyorum 18 2 Yanıtla
  • amedli baran: neden hep yok etme fikirlerine sahipsiniz hep birlikte yasasak olmazmi yani kocaman dünya herkese yeter ..21 6 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Türkiye de girmesin AB ye 4 2 Yanıtla
  • samsun: ey vah pkk öksuz kaldı 1 1 Yanıtla
  • CALMAK HELAL OLDU : MERKEL SANA EN IYI DOST TAYYIIIPPP DIR.....TEPE KULLAN,..... 1 1 Yanıtla
  • EU dökülen yildizlar: sira hollandada sonra austurya ve italyada Türkiye tasarisini tatisacagina bayraginan eu dan yildizlarin dökülyor tut bakalam tuta bilirsen pek memnn dgiler görünüe göre EU dan :) 0 0 Yanıtla

Advertisement