Merkel, İngiltere Başbakanı May'in Görüşme Talebini Reddetti - Son Dakika
Güncel

Merkel, İngiltere Başbakanı May'in Görüşme Talebini Reddetti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Avrupa Birliği-İngiltere ilişkileri konusunda talep ettiği görüşmeyi reddetti.

29.03.2017 18:15  Güncelleme: 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına olanak sağlayacak Lizbon Anlaşması'nın 50'inci maddesinin işletilmesi çerçevesinde Brüksel'e resmi bildirimde bulunulacak mektubu bugün imzalamıştı.

MERKEL KAPILARI KAPATTI

May, bu imzanın ardından, AB'nin lokomotifi konumuna gelen Almanya ile özel bir görüşme talep etti. May'in talebi, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e iletildi. Ancak Merkel'den beklenmedik bir tepki geldi.

Merkel, May'in Avrupa Birliği- Birleşik Krallık ilişkileri konusundaki görüşme talebini reddederek şimdilik kapıyı kapattı.

"KENDİ KANUNLARIMIZI KENDİMİZ YAPACAĞIZ"

İngiltere Başbakanı May, ayrılık mektubunun Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'a ulaşmasının ardından parlamentoda konuştu. May, hükümetin İngiliz halkının demokratik hakkını kullandığını kaydederek, "Bu, geri dönüşü olmayan tarihi bir andır. İngiltere, AB'den ayrılıyor. Kendi kararlarımızı kendimiz verecek, kendi kanunlarımızı kendimiz yapacağız" ifadelerini kullandı.

AB'den ayrılmanın İngiltere'ye eşsiz fırsatlar sunduğunu belirten May, "Bu, neslimizin ülkemizin geleceğini daha parlak sunması için fırsat. Geri çekilip, nasıl bir ülke istediğimize dair bir fırsat. Benim cevabım net. Birleşik Krallık'ın bu süreçte olduğundan daha güçlü, daha adil, daha birlik ve daha dışa dönük olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Merkel, İngiltere Başbakanı May\'in Görüşme Talebini Reddetti

Son Dakika Güncel Merkel, İngiltere Başbakanı May'in Görüşme Talebini Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement