Merkezi Sınavlar Çalıştayı Vali Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Merkezi Sınavlar Çalıştayı Vali Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi

Merkezi Sınavlar Çalıştayı Vali Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi

Merkezi Sınavlar Çalıştayı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi.

19.02.2015 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Sınavlar Çalıştayı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi. Valilik A Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Öz'ün yanı sıra vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürleri ve yöneticileri katıldı.

Eğitimle ilgili il ve ilçeler hakkında genel bir değerlendirmenin yapıldığı toplantıda Vali Öz, "Bu gerçekleştirdiğimiz toplantımızda eğitim sistemiyle ilgili gelinen noktaları, merkezi sınavlardan TEOG ve YGS ile ilgili genel prensipler nelerdir? Bu konu hakkında neler yapıyoruz? Elde edilen genel başarı nedir? Bundan sonraki hedeflerimiz nelerdir? gibi konularını ele alıp başarıyı artırmak için açacağımız kurslar, yapacağımız çalışmalar, il genelinde yapılan önemli projeler ve faaliyetleri beraberce değerlendirdik. Bir de bu kapsamda ilçelerimizdeki eğitim kurumları ile ilgili yatırımlarımızı, çalışmalarımızı, standartlarımızı, okullarımızın yapılaşmasını ve gerekirse önümüzdeki süreçte bu okulların eğitim alanlarına göre ihtiyaçlarını belirleyip genel bir değerlendirmesini yaptık" dedi.

Trabzon'da eğitim alt yapısının güçlendirilmesiyle ilgili gerek kamu, gerekse hayırseverlerin desteğini ile önemli yatırımların olduğunu söyleyen Vali Öz, " Yaklaşık 650 derslik civarında, inşaatı devem eden, ihale aşamasında olan, imar ve diğer konular için sorunlarını çözmeye çalıştığımız, pansiyonları, spor salonlarıyla birlikte geniş bir yatırım ağımız var. Trabzon olarak gerek TEOG'da ve gerekse YGS'de bir önceki yıllara göre ileriye doğru bir artış var. İl olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bunu hep birlikte daha ileri seviyelere taşımak için gayret göstereceğiz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Merkezi Sınavlar Çalıştayı Vali Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement